Barnteaterfestivalen

2010-05-09 / 09:51:55

Idag är jag sjuk... Eller, det var jag igår också. Men det var bara på morgonen, och då skulle jag ju till barnteaterfestivalen. Och den ville jag ju inte missa! Så vi väntade med att ringa, och det blev bättre.
Jag gick dit och det var jätte roligt. Det var från 11.30 till 17.00 ungefär. Så det var typ hela dagen (inte riktigt, jag vet). Men det var värt det, en ledig dag. Vi fick se en massa andra teatergrupper (om man bortser från den jag var med i, alla spelade upp den pjäs de hade hållt på med under terminen).
Det hände en jätte knäpp sak, som inte var meningen. Det var när en av teatergrupperna skulle spela upp.

Det handlade om en flicka som reste i tiden, hon tryckte på en knapp och så kom hon till en annan tid. När hon tryckte på den knappen så hördes det ett ljud som de fixade i ljudstället (jag vet inte vad jag ska skriva, där man fixar med ljus och allting till scenen). Då, när hon tryckte på knappen, så sprang hon också ut från scenen. Och hon snurrade samtidigt med armarna utsträckta. Hon hade fått knappen av en professor som hon träffat i början.
Hon skulle hur som helst tillbaks hem, och tryckte på knappen. Men de missade att fixa ljudet, så det hördes inget. Därför snurrade hon inte tillbaks bakom scenen för att sen snurra in igen, som om hon hade kommit från en tid till en annan. Då kom professorn in, när hon fortfarande inte hade snurrat fram och tillbaks i tiden, eftersom att knappen inte funkade. (Och detta var inte meningen.) Och då helt plötsligt, när både hon och professorn stod på scenen, så kom ljudet. Så då hade hon inget annat val än att springa bakom scenen och fram igen - med professorn på scenen hela tiden!

Det var väl meningen att professorn skulle kommit in när hon snurrat fram och tillbaks och kommit till professorns tid igen... Det såg lite roligt ut.
Annars gick det bra för oss andra. Jag och min grupp hade om ett spökhus. Jag spelade en tjejs (Fannys) lillasyster, Lisette. Jag var rädd för spökena, men det var typ inte hon. Sen hade vi en mamma också, fast hon hade inget namn i pjäsen. Alla sa "mamman". Som såhär t.ex:
(Det som är framför repliken är första bokstaven i namnet på den som ska säga den, här var det Lisette och Fanny som pratade.)
F:"Men mamma jag vill inte att du ska jobba så mycket."
L: "Nej mamma gör inte det." "Men mamma, de är inte dina..."
Så det var bara mamman. Det gick bra!

Jag är jätte hostig! Eller, jag har rätt ont i halsen. Men igår så blev det som sagt bättre... Och det blir det säkert nu också. Man får hoppas det.
Oj, vilket långt inlägg! Men men. Jag har fortfarande inte läst klart Askungar... Men, det är inte vad jag ska skriva om här.
Efter, när alla var klara och tagit gruppfoto och så, så fick vi varsin tröja. (Eller nej, det fick vi före så att vi kunde ha på dem på fotot... Fast det var på det fotot där alla grupperna skulle vara tillsammans.) Eller, det var en t-shirt. Nu ligger den i påsen tillsammans med mina kläder som jag hade på mig då, så jag ska nog packa upp det snart... Eller, jag vet inte. Jag kan ju ta med det till mamma idag och packa upp det där... Eller låta det vara kvar. Vi får se.

Nästa vecka har vi temavecka i skolan! Alltså börjar den imorgon. Jag är lite rädd att jag kommer att må såhär någon morgon och att det inte hinner att bli bättre, för då kanske jag inte går till skolan. Och då missar jag ju! Temat är alkohol och något mer, eller så var det bara det. En i min klass säger att vi ska titta på Hipp hipp hora. Jag har sett den förut, men bara en gång. Fast jag har velat se den igen men inte gjort det. Så jag hoppas att vi ska se den!
Jag kommer i alla fall inte att missa hela temaveckan, det vore jätte otur. Men sen är det inte långt kvar till sommarlov, eller?