Chokladkaka och efterlyst

2010-03-31 / 20:02:14
Yay! Blir nog jätte mysigt. Ska sitta och se på efterlyst och äta chokladkaka. Men det beror på när de blir klara med att somna de små... Men, det tar nog inte så lång tid.
Nu kom pappa upp! Ska väl gå och hjälpa till att göra den där chokladkakan nu. Skriver nog inte senare, eftersom att klockan är rätt mycket då (?)...
Imorgon skriver jag, efter badhuset! Förresten, jag fixade låset.

Fixat visningsbild

2010-03-31 / 19:41:06
Nu vet jag hur jag ska göra! Har verkligen haft nytta av det som står här, där Tescho som jag fick min design av, förklarar hur man ska göra.
Dock tycker jag att jag ser lite sur ut, eller något... Men annars är jag rätt nöjd. (Tycker alltid att jag blir så dålig på bild...)
Hur som helst, där är jag! I mitt rum, i min säng, vid mitt fönster.

Läraren var borta...

2010-03-31 / 14:07:26
Hehe. Men det är så, hon var borta. Läraren vi skulle ha, Hanna, i NO. Som tur var så var det sista lektionen, så vi behövde inte sitta och vänta på att nästa lektion efter den skulle börja...
Vi kom från slöjden. Där vi egentligen skulle vara var det låst, så vi gick till det andra klassrummet (det finns mer än en NO-sal, och vi brukar använda antingen den ena eller den andra. Men det finns kanske fler än dem som vi använder, vet inte). Där var det också låst... Så vi gick till personalrummet och sa att vi inte kunde hitta Hanna. Vi hade hittat en annan lärare före det, men hon sa att vi skulle vara i en av de salarna som var låsta...
I alla fall. Killen i personalrummet följde med oss ut, och så fick vi reda på att vi inte skulle ha någon lektion. Håltimme, yay!
Efter det åkte jag med bussen hem... Så, en lektion mindre idag. Och imorgon går vi bara till lunch, för sen ska vi till badhuset. Men det var nu efteråt som jag kom att tänka på att vi skulle bestämma lite hur vi skulle göra då, på NO:n med Hanna. Hon är vår mentor, så vi skulle komma överens om hur vi skulle göra. Alltså, vi samlas ju och åker gemensamt dit med en buss efter lunchen. Sen när vi ska åka hem, lite i 15:00, så är det en del som har fått tillstånd av sina föräldrar att stanna kvar där.
Men jag vill åka hem, så jag ville veta hur jag skulle göra. Hanna sa att hon skulle se till så att alla som inte skulle stanna kvar kom på en buss som åkte tillbaks till skolan. Men vi måste byta buss på vägen... Egentligen gör det mig inget, eftersom att jag ändå ska av på den hållplatsen vi ska byta på.
Det som gör mig orolig är: vart är hon? Tänk om hon är sjuk imorgon? I så fall kanske hon inte ser till så att alla som ska tillbaks kommer på. Men, mina duktiga klasskamrater klarar nog av det...
Om jag skulle missa bussen så tror jag att jag vet ungefär hur jag ska ta mig hem. Har för mig att man kan gå från badhuset hem till mig... Om jag blir kvar där ringer jag pappa eller någon, så kanske de kan komma och hämta mig.
Tur att jag vet ungefär vad badhuset ligger. Det hade ju kunnat ligga i en annan stad... Och då skulle jag inte veta hur jag skulle ta mig hem. Men i och för sig, om det hade varit så hade de nog varit lite nogare med att alla som skulle tillbaks skulle komma med på bussen.
Dessutom, jag måste skaffa lås till skåpet på badhuset tills imorgon!

Nudlar och främling vid dörren

2010-03-30 / 19:38:09
Hm... Kom inte på någon bättre rubrik. Men, jag tänkte skriva vad som hände efter att jag kom hem från biblioteket, där jag tränade på SO:n till imorgon och läste.
Jag gick in genom dörren, och det var ingen hemma. Så jag gick in i köket och ringde pappa... Han var ute med småsyskonen, och Vincent (min bror) sover typ över hos mamma. Med andra ord: jag var helt ensam. Men det var inte så farligt.
Gick in i rummet, slog på tv:n och tittade lite på något som jag inte kommer ihåg vad det var. Sen så gick jag ner tll affären här nedanför och köpte en choklad... Och gick upp igen, åt den på rummet med ett glas vatten. Sen satte jag mig vid datorn och läste tidningen (hehe).
Sen så gjorde jag nog inte så mycket mer innan de kom hem. Jag orkade inte gå dit, men jag skulle ju kunna ha gjort det. Men, nu glömde jag ju "främling vid dörren"!

Det var när jag satt och tittade på tv. Det ringde på dörren, och jag tittade i det där... kikhålet (?). Såg ut som min faster Ida, så jag öppnade. Hur kunde jag ha så fel? Faster Ida har svart kortklippt hår, och hon som stod i dörren hade långt blondt hår, och hon såg dessutom typ tjugo år äldre ut. Hon frågade, hur som helst, om Kristin var hemma. Pappas sambo heter Kristina, alltså med a i slutet. Tänkte att hon kanske bara hade glömt A:et, tills hon saom Kristin var hemma. Hon skulle på någon dejtingsak typ... Pappas sambo heter Kristina, alltså med a i slutet. Tänkte att hon kanske bara hade glömt A:et, tills hon sa att den här Kristin skulle på någon dejtgrej. Och då visste jag ju att det inte var hon, Kristina, pappas sambo...
Men det bor tydligen någon som heter Kristin i samma trapphus (trappuppgång?) som oss. Önskade henne lycka till och gick och satte mig i mitt rum igen.

Så åt jag nudlar idag, till middag... Det var rätt gott, men det brukar vara godare. Vi har köpt nudlar med biffsmak förut, men då smakade de absolut inte såhär. Den smakade liksom ingenting typ... Bara lite starkt. Eller, inte riktigt starkt heller. Svagt starkt, nästan lite dimmigt (konstig förklaring?).
Men den var okej ändå. Nästa gång tar jag nog räksmak... 

En dag utan glasögon

2010-03-30 / 16:06:24
Det blev så mycket imorse. När jag vaknade gick jag upp och åt frukost, vi var tydligen jätte försenade... Trots detta kom jag i tid.
Hur som helst. Jag åt frukost och klädde på mig (före att jag åt frukost). Sen så gick jag in i mitt rum för att ta på mig ett par jeans... Och då kom min lillebror och ställde sig i dörröppningen. Han hade fått tag på mina glasögon (hur fick han tag på dem?), och skulle ge dem till mig. Tyvärr så hade han böjt till dem...
Ena bågen var redan rätt lös, och jag hade lyckats tejpa ihop det när jag var i stockholm förut. (Men när vi kom hem därifrån fick vi ihop det med lim eller något, jag hade i alla fall inte kvar tejpen då.)
Nu så stod han, min lillebror Wilmer, med dem i handen. Det var ju i och för sig snällt av honom att han tänkte ge dem till mig, men...
De var verkligen trasiga. Ena bågen - den som var lös redan innan - pekade nu neråt. Alltså, ner mot golvet. Han höll glasögonen så att den bågen som var som den skulle pekade utåt. Så den andra var helt klart sönder... Den ramlade av när jag tog dem.

Så jag fick gå till skolan utan glasögon idag! Hade ju bråttom, men det är klart... Blev inte glad direkt. Men som tur är så har jag inte haft så ont i ögonen som jag trodde att jag skulle ha - och detta är ändå en av mina längsta dagar i skolan.
Men jag fick faktiskt med mig en huvudvärkstablett (eller något sånt) som jag hade i fickan. Men det var som sagt inte så farligt... Har gått väldigt bra. Men det är inget jag tänker göra om!
Har funderat på linser. Det är ju något man måste sköta, tvätta och så. Men på morgonen och kvällen tvättar jag alltid ansiktet - och borstar tänderna - så då skulle jag ju kunna tvätta dem samtidigt. När man väl har fått in det som en rutin är det nog inte så krångligt.
Vi får se. Linser går nog i alla fall inte sönder lika lätt... Och då kan man ju nog ta nya. Så är det ju inte riktigt med glasögon...

Blogghumör

2010-03-29 / 20:43:26
Blev inte så värst mycket idag (brukar det bli så mycket mer?). Hade väl inte så mycket att skriva. Men egentligen är jag på blogghumör idag.
Tycker att det är så frustrerande när man verkligen vill skriva, men inte kan! Får väl se till att ha lite planer för morgondagen... Kan ju ligga och tänka på vad jag ska skriva nu när jag ligger i sängen och ska försöka sova. Fast då kanske jag inte har tid att sova? (Skämt åsido...)
Hm... Är så tråkigt när man verkligen vill skriva något! Kanske ska skriva vad jag gjort under dagen? Får göra det imorgon i så fall, eller något...
Har väl varit ungefär som vilken måndag som helst. Inget speciellt som har hänt. Förutom att jag lånade Jagad på skolans bibliotek, vilket jag är väldigt glad över!

Skriver mer imorgon. Och då har jag - förhoppningsvis - mer att skriva om. Hm... Nej, det händer nog inget speciellt då heller. Eller ja, House kommer då. Men om jag ska skriva om det får det bli i övermorgon eftersom att det är så sent... Sen så har jag projekttid sista timmen. Fast det är teoretiskt, så det kanske inte är så mycket att skriva om.
Men vi får se! En sak är jag i alla fall säker på:
Jag kommer att skriva minst ett inlägg imorgon. Okej, kanske inte om internet slutar att fungera eller något. Men i så fall är det väl knappast mitt fel.

Avril Lavigne - Things I'll never say

2010-03-29 / 19:55:14
För det första så tycker jag att låten är bra (annars skulle jag inte lagt upp den). Och för det andra så har jag jätte tråkigt... Men ville ändå skriva något. Så det fick bli den här låten.



Ja, det var det...  Finns andra låtar med Avril Lavigne som jag också tycker om. Finns väl inte så mycket mer att skriva än det jag redan har skrivit.
La inte upp den här låten bara för att jag är uttråkad... Den är såklart bra också.

En efterlängtad (?) bok

2010-03-29 / 14:55:33
Är egentligen lite tveksam till att den är efterlängtad... Den kanske inte är det? Blev hur som helst glad när jag hittade den för andra (tredje?) gången i skolans bibliotek. Förra gången började jag att läsa lite smått, men jag kom aldrig in i den riktigt. Så den här gången ska jag ta och läsa klart den...
En del böcker kan ju kännas lite tröja och så i början, innan det blir fart i det. När jag läste den första gången - alltså började på den - var det inte så att jag tyckte att den var tråkig eller så. Den var bra då, det var den. Jag kanske hade för mycket att läsa just då?
Nu när jag tänker efter så har jag det nu också... De här böckerna ska jag läsa klart:

Jagad
Flickan från ovan
Askungar
Min vän Henry
Dyk i
Saffransköket

Det var nog alla. Fem olika böcker! Den jag har kommit längst på av dem där (som alltså är de jag håller på att läsa nu) Min vän Henry tror jag. Där har jag i alla fall mindre än häften kvar.
Den jag har kommit minst i (skriver man så?) är definitivt Jagad. Och det är ju för att jag lånade den idag... Men om man tar någon som jag har kommit in i och sådär (d.v.s. alla utom jagad) så är den bok jag kommit minst i Dyk i. Fast den har jag inte heller kommit in riktigt i - och det är mindre format... På båda är det mer än hälften kvar. Skillnad!
Saffransköket har jag å andra sidan också kommit rätt långt i, och där är det superliten text! Har nog inte läst någon annan bok med mindre text än den.
Kan lägga upp en bild på den lilla texten i den boken, när jag skriver recensionen.

Kommentarsfältet är klart

2010-03-28 / 19:59:28
Nu är jag äntligen klar med kommentarsfältet!
Blev rätt bra. Dock kanske texten blev lite stor... Men bättre det än liten. Blev rätt nöjd... Kan ju fortsätta en annan dag om det är något jag tänker lägga dit eller så.
Funderar på om det kanske blev för mycket text. Men bättre det än lite (eller?).
Ja, det var väl allt jag hade att skriva om kommentarsfältet. Om man jämför med hur mitt förra kommentarsfält såg ut (på den förra designen) så är jag mycket nöjdare med den här.

För det första är det inte Caps Lock på den här, vilket det var på den. Kändes så "irriterande" eller vad man ska säga. Men det var faktiskt en som tyckte att det var snyggt med Caps Lock.
Dock tyckte inte jag det... Så nu har jag ändrat. Fick en jätte bra förklaring av Cajsa där hon skrev vart man skulle sätta in reglerna, eller vad det nu var man ville skulle stå.

Undrar om man kan sätta in en bild överst, där det nu på min står "Läs detta innan du kommenterar!". Att man typ lägger in bildlänken omgiven av någon annan kod... Vad vet jag.
Om jag nu ska göra det (om det ens går) så ska jag först och främst göra bilden. När den är klar så ska jag väl prova och se om jag kommer på hur man gör på min testblogg för designen på den här bloggen. Om jag inte klarar av det så ska jag se om jag kan hitta någon som vet hur man gör...

Fortsättningen av Bright Star

2010-03-28 / 15:20:36
Igår kväll såg jag som sagt - nästan - Bright Star. Var nämligen så att vi blev så trötta att vi gick och la oss... Men vi ska väl se klart den ikväll eller något. Tror inte att vi ser klart den någon annan gång nu i veckan om vi inte gör det ikväll, eftersom att det är skola de andra dagarna.
Av det jag såg så var det väl spännande och så. (Skriver jag alltid så eller är det bara jag som har fått för mig det?) Undrar hur långt vi kom. Tror inte att vi kom halvvägs... I så fall skulle handlingen gått framåt rätt sakta, och fått skynda sig rätt rejält senare, med tanke på allt som händer.
När jag ser honom, Mr Keats (han som är ihop med Fanny Brawne), tänker jag alltid på Mr Darcy i Stolthet och fördom. De kanske är lika?




Jo, visst är dem? Jag tycker att de är rätt lika... Lite i alla fall. Fast Elizabeth Bennet (till höger) och Fanny Brawne (till vänster) är ju också rätt lika där. Fast det kanske beror på att de har ungefär samma hållning?
Bilderna ser ju nästan likadana ut. Bara att Mr Darcy (till höger) står på Elizabeth's vänstra sida (från hennes håll?) medan Mr Keats (till vänster) står på Fanny Brawne's högra sida (från hennes håll?)... Sen så är ju Mr Darcy och Elizabeth Bennet påväg att kyssas, medan Mr Keats och Fanny Brawne redan gör det.

Klar med en av fem

2010-03-28 / 14:56:01
Jag har inte suttit så mycket, tyvärr. När jag skrivit att jag skulle sitta och plugga med SO:n så satte jag mig och åt frukost har jag för mig... Eller nej, då tror jag att jag tittade på tv. Sen läste jag lite, o.s.v...
Men satt med SO:n för inte så länge sedan. Det gick faktiskt jätte bra! Klarade judendomen, var mycket lättare än jag hade tänkt mig. Så jag tror inte att den här SO-tävlingen blir så jobbig ändå.
Sen ska jag väl göra buddhism, hinduism, kristendom och islam också.
Bara att jobba på! Har till torsdag (onsdag?) på mig, så det är väl ingen brådska. Kan sitta senare och så kan pappa förhöra mig på judendomen igen eller så kan jag börja med en ny.

Läxläsning - en bra start på dagen

2010-03-28 / 10:16:46
Som sagt så skrev jag ner alla frågorna igår. Och det tog två och en halv timme (se "oändligt lång läxläsning"). Men nu ska jag lära mig det också.
Det är klart att det kommer att ta tid... Jag hoppas att hela dagen inte går åt åt att träna på det. Men då hade jag nog kunnat det bra. Jag får ta engelskan och franskan senare, först ska jag träna på SO:n.
Jag har ju hela dagen på mig, faktiskt.
Är läxläsning en bra start på dagen? Kom inte på någon bättre rubrik. Även om det inte är det så måste jag träna till på torsdag (onsdag?).

Sen har jag också ett manus till teatern som jag ska kunna till näst nästa torsdag. Ska leta upp det senare... Igår letade jag nämligen i min väska där det inte låg, så jag är rädd att jag har glömt det hos mamma.
Och i så fall måste jag åka dit och hämta det... Men det klarar jag nog.
Tar nog inte så lång tid. Annars kanske mamma kan lämna det till mig? Nja, hon vill nog inte det. Men det kan ju ligga här... Hoppas det.
Nu ska jag sätta mig i köket och läsa SO:n, och sen kanske pappa kan förhöra mig. Annars får jag förhöra mig själv... Sen kan jag leta efter manuset. Om jag hittar det så kan jag ju träna lite, och annars får jag ringa mamma och se om det är där.
Jag ska träna glosorna i engelska och franska sen. Och efter det behöver jag inte göra mer läxläsning, inte just då i alla fall. Då ska jag nog sätta mig och läsa Flickan från ovan.
På den har jag kommit ungefär halvvägs. Men hinner kanske inte läsa klart den tills imorgon... Förmodligen inte. Har ju SO att träna till. Kanske hinner till tisdag?

Har en massa andra böcker att läsa när jag läst klart den... Men huvudsaken är ju inte direkt att läsa klart en bok. Egentligen är det väl att ta del av det som står, eller något. Dock är det ofta det jag gör när jag läser böcker - strävar efter att komma till slutet.
Ibland kan jag nästan bli otålig för att det är så långt kvar...

I'm not ready tonight

2010-03-27 / 20:10:43
Jag har helt missat det! Visste inte alls att det var idag... Fast jag har ju sett reklam och så. Men jag var inte riktigt säker på om det var ikväll, but now I know.
Det är ikväll. Jag ska släcka inne på mitt rum - fast har ändå aldrig tänt... Pappa ska tydligen inte släcka. Han säger att det inte alls hjälper, vet inte riktigt.
Även om det inte hjälper så känns det väl i alla fall bättre. Det känns som om vi gör något. Men jag har ingen aning, pappa kanske har fel. Vem som än har rätt så tänker jag släcka på mitt rum - som jag ändå aldrig har tänt. Tyvärr ska jag se på en film ikväll... Känns lite dumt att göra det just ikväll.

Men men. Även om jag inte hade sett på filmen jag ska se ikväll, så skulle pappa ha sett på något annat. Så då spelar det egentligen ingen roll vad vi tittar på - vi har ändå på tv:n.
Jag ska se Bright Star ikväll, den filmen jag skrev om tidigare. Tror i alla fall det... Fast först ska de små somna. Mamma kommer nog att släcka! Ska ringa henne senare och se om hon tänker släcka.

Nästa gång det är Earth Hour ska jag se till att vara hos mamma (eftersom att hon släcker). Känns så dumt om alla andra ska släcka utom vi... Men det finns ju fler som inte släcker.
Förra gången åkte jag, brorsan och mamma ut och skulle se om alla hade släckt. Det var väldigt många som hade släck, men... Inte plantagen. De hade tänt precis varenda liten lampa.

Nästa gång sa jag verkligen vara beredd. Då ska jag ha släckt varenda lampa jag har. Tänk om jag hade missat att det var ikväll... Då hade jag väl suttit med alla lampor tända - som vanligt - ovetandes om att alla andra - en del - släckte för miljön.
Men jag vet, och nästa gång ska jag se till att släcka jag med! Och då menar jag verkligen släcka. Behöver ju inte ens se på tv... Kanske kan spela något roligt familjespel?

Hello Kitty-korthus

2010-03-27 / 19:45:13
Det tog en liten stund att göra det... Fast inte så lång tid egentligen. Det var före maten, innan vi skulle äta. Då hade jag verkligen jätte tråkigt.
Egentligen skulle jag spela kort med pappa, men så provade jag. Och jag klarade det!



Köpte kortleken på ullared. Egentligen är det kvartett, så det är 1A-8D... 1A är alltså sämst, medan 8D är bäst, så 8C är näst bäst, o.s.v. - egentligen är det inte så, är bara en grej jag har kommit på...
Gillar verkligen bilderna på korten, de är så söta! Där åt vänster på det vit/svarta kortet står spelreglerna för kvartett. Har för mig att det var minst 3 spelare... Såhär står det:

"Minst 3 spelare deltar. Korten blandas och delas ut. Det gäller att samla på kort som hör ihop få en kvartett bestående av fyra kort (1A, 1B, 1C och 1D). Du som sitter till vänster om den som delar ut börjar. Du frågar en av de andra spelarna efter ett kort som du behöver för att kunna bilda ett kvartett. Om spelaren har det rätta kortet, lämnar hon/han det i från sig och du får fortsätta att fråga de andra spelarna. Om du frågar efter ett kort som spelaren inte har, är det den andra spelarens tur att fråga. Den som har samlat ihop flest kvartett har vunnit."

Men jag brukar spela finnt i sjön och andra kortspel med dem... Det var det jag skrev med att 1A var sämst och att 8D var bäst. Det är så jag använder korten när jag spelar t.ex. vänd tia (skitgubbe? Har hört att den har olika namn).
Tycker i alla fall att korten är jätte bra! Synd att det är 32 bara, och inte 52 som det är i en vanligt kortlek.

Oändligt lång läxläsning

2010-03-27 / 14:18:12
Nu har jag allt suttit i köket och skrivit länge... Två och en halv timme. Svarade på frågorna till SO:n, de religionerna jag inte hade gjort igår i skolan. Tror det var Hinduism, Buddhism och Kristendom... Alltså mer än häflten, vi har fem sammanlagt. Inte undra på att det tog tid...

Men sen ska jag lära mig det också, till tävlingen (även om jag inte är intresserad av att bli "mästarnas mästare i religionskunskap", måste ju göra läxan). Men det orkar jag nog inte göra idag...
Jag kanske orkar träna lite. Men om jag gör mer läxor idag så blir det nog glosorna i engelska och franska. SO:n får bli mer imorgon, att träna och så. Jag har ju till onsdag på mig...
Vi ska vara i lag, två och två typ. Måste ju öva och så, annars är det ju taskigt mot den andra... Om jag inte kan någonting och den har tränat jätte mycket (fast i så fall går det nog bra i alla fall). Är ju bättre om båda har tränat. Så vem jag än kommer med så ska jag träna så gott det går.

Kan ju träna på natten också (haha). I så fall nu inatt, eftersom att jag ska till skolan på måndag, och alltså inte kan träna på natten till måndag. Men jag gör nog inte det... Inte hela natten i alla fall.
Kanske sitter uppe lite längre och tränat i soffan eller något.
Dessutom är det ju lördag idag! Ska ju hinna mysa också, framför tv:n. Kanske kan göra det samtidigt som jag myser framför tv:n?
Det hade ju varit bra, men jag tror inte att jag gör det...

Vårblomma

2010-03-27 / 11:04:55
Jag var ute igår, som jag skrev... Dock blev det inget "äventyr med Strawberry white". Det blev en sandwich istället, den glassen. Den var också rätt god.
Hur som helst! Här är bilden jag tog när jag var uttråkad.



Man kanske inte kan kalla det vårblomma direkt. Men jag tycker ändå att den ser lite vårig ut... Är i alla fall en fin blomma, fin färg.
Tycker nästan att marken ser bränd ut... Hehe. Men det var den inte, inte vad jag såg i alla fall. Det är en stod buske som de har planterat på sidan av lekplatsen vi var i, så det finns jätte många sådana där.
Men det var den jag tycker blev bäst.
Nåja, nu måste jag verkligen börja med läxorna! Kom bara på att jag hade skrivit att jag skulle lägga upp en bild (gjorde jag det?).
Juste, ska lägga upp en bild på engelskan också... Skrev ett inlägg före provet. Så jag får väl ta en bild och uppdatera inlägget... Senare.

Hoppas att våren kommer snart. Eller det är väl kanske redan vår? Beror väl på vart man bor. Här, där jag bor, är det fortfarande lite blåsigt. Men igår var det rätt varmt ändå, när jag gick hem från skolan.
Längtar till sommaren! Men det är ju ett par månader kvar dit.

Tråkigt... Måste plugga

2010-03-27 / 10:42:34
Kom nyss på att jag kanske borde plugga lite nu. I SO:n har jag en tävling i religionskunskap på torsdag, och så har jag glosor i franska och engelska... Har ändå ingen läxa till måndag. Så jag skulle kunna göra allt på måndag, i alla fall matteläxan (som är till tisdag). Men det blir ju skönare att ha gjort det jag kan göra nu, så slipper jag göra det då. Nu har jag ju faktiskt tid...

Egentligen vill jag inte. Jag vill nog inte plugga... Men vem vill det? När jag väl sitter i köket med böckerna uppe kommer jag nog igång. Kom nyss på att jag inte kan göra min matteläxa. Har inte fått den än... Men kan kolla ändå. Annars, om jag har någon matteläxa som vet att jag inte har fått, så får jag göra den på måndag.
Har Franska glosor till onsdag. Det går rätt snabbt att lära sig dem, är inte så svårt med glosor. Så jag skulle kunna sitta med dem på tisdag egentligen... Men om jag inte har något annat att göra nu så.
På torsdag har jag engelska glosor, funderar på om jag kanske har något annat än glosorna ändå. Nej, det har jag nog inte... Ska hämta boken.

Så, nu kan jag se när jag har läxorna! På måndag ska jag ha gjort vad jag kan i franskan... Läraren är inte där på franska lektionen, så vi ska göra det vi kan göra utan henne hemma... Men det har jag redan gjort.
Det var visst på onsdag jag skulle ha religionskunskaps-tävlingen. Egentligen intresserar det mig inte, jag har inga planer på att bli "mästarnas mästare i religionskunskap", som vår SO-lärare Johan säger. Men träna ska jag, är inte klar med de frågorna jag ska ha gjort då. Fast vi har en timme då på onsdag, och jag skulle kanske hinna klart där. Men jag är inte säker, så lite får jag göra hemma i alla fall.

Jag ska till badhuset med klassen på torsdag! Köpte en baddräkt på ullared när jag var där, och jag provade den igår... Ska ha med den till grekland när jag åker dit.
Antar att det blir den på badhuset också.


Så det jag kan göra är:
Franska
Engelska
SO stencil (frågorna)

Kan börja med engelskan och franskan, vilket jag tror blir klart rätt snabbt. Och efter det kan jag börja med SO:n, och efter det kan jag se om jag har missat något.
Det blir ju bra. Börjar nu när jag skrivit klart inlägget... Lyssnar på Innocence med Avril Lavigne nu.
Önska mig lycka till!

Bright Star

2010-03-27 / 10:08:04
Minns när den gick på bio. Fast jag såg den aldrig... Men jag tycker att den verkar bra.
Finns en sida för filmen: http://www.brightstar-movie.com/. Bright star - trailern - påminner mig en aning om Stolthet och fördom. Men det kanske bara är så att en av huvudpersonerna liknar en där?
Pappa ska typ hyra den, så kan jag se den. Men jag verkar få se den själv... Han vill inte se den, han tycker inte att den verkar vara bra. Kanske finns någon annan som vill se den med mig?



Där var den... Undrar om den finns som bok? Hm. Regissören är i alla fall Jane Campion... Tror att jag kan se den nu i veckan. Blir spännande!
Hoppas att den är bra. Det är den nog, jag tycker i alla fall att den verkar vara det. Men, det återstår ju att se.

Sju frågor om mig

2010-03-26 / 23:24:16

1. Läser du mycket?
Ja... Rätt så.

2. Har du någon favorit årstid?
Vet inte riktigt. Eller jo, sommar tror jag.


3. Gillar du att fota?
Gör jag väl... Är roligt, dock är jag inte så bra på det.


4. När hoppade du senast ut genom ett fönster?
Igår tror jag. Var på en mattelektion, det var ingen lärare där... Så alla passade på.


5. Gillar du naturgodis?
Jodå.

6. Har du djur?
En kanin, två marsvin, tre katter och en hund som är här rätt ofta.

7. Kan du beskriva dig själv med tre ord?
Blyg, omtänksam, påhittig.


Det var det! Jag kom på frågorna själv (heja mig)... Just nu visste jag inte riktigt vad jag skulle skriva, och då kom jag på att det här var ju perfekt! Har ju inte skrivit så mycket i den här kategorin, och ni vet väl inte så mycket om mig? Kanske kommer fler frågor när jag har lust, who knows?

Hittat min design

2010-03-26 / 20:34:20
Ja, det här känns bra!
Det här är min design, det här är jag. Att jag inte har tänkt på det här förut... Har nämligen sett den här designen många gånger förut, utan att riktigt fundera så mycket över den.
Men nu vet jag i alla fall hur jag ska ha det. Och nu är jag riktigt nöjd! Imorgon lägger jag upp en bild på en blomma jag tog idag när jag var ute, glömde att göra det idag.
Men då är det ju något att se fram emot i alla fall. Skriver mer då... Godnatt!

Flickan från ovan

2010-03-26 / 19:41:58
När var det jag lånade den? Var nog i torsdags. Såg nyss på tv:n att den har premiärden 31 mars, om fem dagar! Tänk att jag såg det nyss när jag tänkte skriva om den... Vilket sammanträffande.
Hittade trailern. På engelska heter den The lovely bones. (Konstig översättning... Flickan från ovan, vad har den titeln för koppling till den engelska titeln The lovely bones?)

Men innan vi går till filmen ska jag skriva om boken. Jag har tyvärr inte kommit så långt, men hittills verkar den rätt okej. Hon har dött, och så har hon kommit till himlen... Har egentligen inte hänt så mycket än.



Nu till filmen som jag nyss såg reklam för! Den verkar också väldigt bra. Men vad ska man göra först, se filmen eller läsa boken? Hinner kanske inte läsa klart boken på fem dagar... Men jag behöver ju inte se premiären direkt. Så då hinner jag nog.
Gillar när man märker saker och kan jämföra, när man sett filmen och läst boken. Då kan man liksom tänka såhär: "Jo, men det fanns ju med... Så de gjorde så istället? Nej, varför tog de inte med det för...?" O.s.v.
Antar att jag läser klart boken först. Brukar ju vara fler detaljer i böcker... Blir nog bäst så.




Där är den, trailern! Visst var den bra? (Jag tycker i alla fall att den var det...) Verkar jätte spännande. Det där när pappan slår sönder båtarna i flaskorna (se trailern), det läste jag om i boken. Längtar tills jag läst boken och sett filmen!
Förresten, om man tittar på flickan på bokomslaget och i trailern så har de inte samma hårfärg. Men, ja tycker att hon i trailern var söt. Hon kanske inte skulle passat i svart hår...

Utflykt med Strawberry White

2010-03-26 / 14:47:31
(Angående den "konstiga" rubriken: Tycker att det skulle blivit så tråkigt med bara "Utflykt".)
Jag ska ut i solen (not)... Hehe. Det är lite blåsigt, men inte så farligt. Men jag ska nog ha på mig min jacka ändå... Vinterjackan eller vårjackan? (Har två stycken.) Hm...
Vi ska hur som helst gå ut och köpa glass. Pappa verkar tro att det är varmare än vad det egentligen är. Det var varmare förut... Men men.
När vi är ute ska vi köpa glass. Om jag kan (varför skulle jag inte kunna?) så ska jag köpa en Magnum! Vad heter den? Magnum strawberry, Strawberry White? Den heter nog Strawberry White...
Ett äventyr. Ska läsa också, fast det beror ju på vad de har tänkt göra. Om vi ska ta en promenad så kan jag nog inte gå och läsa. Men om vi ska gå till någon lekplats så går det nog.

Kommentarsfältet

2010-03-26 / 14:01:15
Håller på att fixa med koder hit och dit... Tyvärr insåg jag för en stund sedan att de koder man sparar inte sparas egentligen. (Det man ändrat ändras inte när man går in på bloggen, bara när man förhandsgranskar.)
Så min plan är att kopiera alla koder och skicka det till min mejl så att jag kan fortsätta från en annan dator, där det säkert fungerar att spara.
Trots detta faktum, att det inte blir sparat egentligen, fortsätter jag. Men nu orkar jag inte längre... Har klistrat in och återställt kodmallen ca. fem gånger nu. Först gjorde jag det för att jag trodde att jag hade gjort fel, och gjorde därför om allt igen. (Och det var innan jag visste att det inte sparades.)
Men nu när jag vet detta, har jag ändå suttit och gjort om det. Varför?
Vet inte. Kanske i hopp om att det ändå tillslut ska sparas. Om inte annat blir jag nog duktigare. Förra gången jag skrev in koderna så visste jag faktiskt vart de skulle sitta (finns en bild där de visar hur man ska göra här)!

Fortsätter senare, nu ska jag skicka koderna till min mejl så att jag senare (som sagt) kan fortsätta.
Egentligen gör jag nog inte fel. Är ju det att jag inte kan se om jag gör fel eller om jag gör rätt eftersom att inget syns...
Önska mig lycka till!

Letar och letar...

2010-03-25 / 20:02:20
Nu har jag väl kanske en aning om hur jag vill ha det. Har kollat runt i lite mer än en halvtimme nu, och bloggstyle.se har verkligen hjälpt mig med inspiration och idéer!
Återstår bara att hitta bra färger och komma på vad jag ska sätta i dropdown menyn... (Tänker att jag ska ha en dropdown-meny, vilken jag tror jag vill ha ljusgrå.)

Något som glädjer mig är att jag faktiskt vet (nästan) hur jag vill ha det. Så nu behöver jag bara leta tills jag hittar något bra... Och på den tiden kanske jag kommer på ytterligare saker jag vill ha med?
Tänkte något ljusgrå-beige-ljusrosa (för många färger? Menar att de är på olika ställen, inte blandade.)
Imorgon skriver jag förmodligen rätt tidigt, för då slutar jag redan efter lunch!

Färger till designen?

2010-03-25 / 09:27:03

Imorse provade jag den här horisontella menyn, som jag inte riktigt visste vad det var. Och det gick bra, jag fick in den och så. Men den passade inte riktigt med den övriga designen... Och visst, jag hade kanske kunnat ändra färger och så, men det blev lite konstigt med själva headern.
När jag har fixat en annan design så ska jag nog ha det, horisontell meny... Om jag skulle få välja färger själv så skulle det blivit grå, svart och blå eller grå, rosa och vit tror jag. Med grå menar jag inte typ mörkgrå... Jag menar ljusgrå. Samma med rosa, ljusrosa. Ljusgrå och ljusrosa. Det blir väl snyggt?
Frågan är bara om man kan hitta en sådan design. Annars hittar jag säkert en annan bra design, så kanske jag kommer på nya idéer för hur jag vill ha det...
(Anledningen till att jag skriver nu när jag egentligen borde vara i skolan är att jag ska till tanregleringen nu och byta ut en sak, sen om jag kan ska jag köpa Dentan där... Man behövde typ recept.)

Engelskaprov imorgon

2010-03-24 / 19:11:13
Jo... Ska öva ikväll nu efter maten. Har glosor till en massa kapitel, text som man ska kunna översätta o.s.v. Har tränat på det förut, så nu får bli sista gången.
Imorgon ska jag till tandregleringen, men de fick ändra tiden... Sköt upp den, skulle egentligen gått dit när jag hade engelskan. (Och då skulle jag ju missat provet.)
Skriver mer efter skolan!
Update: Kan ta en bild och lägga upp senare.

Bra tips-sida för bloggar

2010-03-24 / 18:23:39
Ja, jag tycker i alla fall att den är jätte bra! Har kollat runt på den ett tag nu, och har även kikat på lite designer på olika sidor... Men har dock inte hittat något än.
Funderar på att se hur det skulle vara med en horisontell meny, någon som vet vad det är...? Som kanske skulle kunna förklara lite. Annars kan jag säkert hitta det på internet... Never mind.

Om (nej, jag ska) jag ska ändra utseendet på bloggen, så kommer det att - tillslut - bli jätte bra!
Så jag får väl ha tålamod... Får se vad jag hittar. Men är nöjd med designen this far.
Här är "tips-sidan" för bloggar: http://bloggstyle.se/ 
(Finns även under mina länkar!) 

Test - textruta

2010-03-24 / 17:16:56
Ska se hur det blir om jag skriver lite i en textruta istället...
Ser ju bra ut! Okej, det finns väl inga skäl för mig att ha en sånhär textruta egentligen... Men roligt att testa i alla fall.

Virkar på något nytt

2010-03-24 / 16:38:39
Förra gången (?) skrev jag att jag inte riktigt visste vad jag ville göra för något i syslöjden. Men nu har jag kommit på vad jag vill göra. En grytlapp!
Jag ska ta kort på den när den är färdig... Vilket nog inte tar så lång tid, när jag väl lärt mig hur jag ska göra. (Jag behöver lite hjälp såhär i början, men jag får inte riktigt det... Tar väldigt lång tid. Så jag hade kunnat göra mycket mer om jag fick hjälp lite fortare.)
Dessutom är grytlappen jag ska göra ganska liten (ser det i alla fall ut som). Så när jag väl vet hur jag ska vända och så, kommer det att gå mycket fortare... Hoppas jag.
Hur som helst, det var inte riktigt dit jag ville komma. Om det nu går snabbare när jag klarar det bättre själv, och när jag kan vända och så, så kommer den ju att bli färdig snabbare. Vilket resulterar i att bilden som jag tar på den när den är färdig kommer att vara här på bloggen mycket fortare!
Och efter det tror jag att jag ska brodera eller något...

Mitt lilla äventyr idag

2010-03-23 / 20:09:54
Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva om, så det får bli mitt "lilla äventyr" på cykeln idag. Tidigare, innan jag skulle till skolan, så skrev jag att idag skulle det säkert bli ett äventyr. Och ja, det blev det.

På skolan så hittade ingen till rätt sal. På schemat stod det att vi hade NO (eller stod det matte?), så alla gick till NO-salen... Men, det är något fel med vårat schema, så det skulle kunna vara matte också. Så när ingen var där så gick vi till matten. Och där var ingen heller... Men tillsist kom matteläraren (jag tror faktiskt att det stod att vi skulle ha NO). Tyvärr så kom några försent, de trodde att läraren skulle öppna NO-salen som var låst...

Efter skolan skulle jag cykla. Det var inget som var planerat, det bara blev så. Vincent (brorsan) ville att vi sulle cykla, han fick en ny cykel förut (det har jag skrivit om förut). Hur som helsy, vi två skulle ut och cykla. Han sa att han kunde en bra väg, med inte så mycket backar. Jag cyklade efter honom nedför en backe. Sen sa han att det skulle komma en jobbig uppförsbacke, och att vi skulle ta fart... Så, det var vad vi gjorde.
Det stod en sten på vägen, och min fot råkade hamna i mellan stenen och pedalen... När vi kom hem tog jag av mig strumpan för att se hur det såg ut (det gjorde ont, that's why... Jag ville veta hur det såg ut eftersom att det gjorde så ont).
Jag hade blod under tånageln... Usch. Men, mamma fixade det. Hon tog plåster-liknande-grejs och plåstrade på. Så nu sitter jag här med ena foten bar och bloggar.
Vilket äventyr... Haha. Jag hoppades att det skulle bli ett äventyr, och jag hade visst rätt.

Bokrecension: Hon släpper dig aldrig

2010-03-23 / 17:14:58
"Hon släpper dig aldrig" var jätte bra! Den var sådär spännande och läskig... "I scared myself silly writing this book", skrev Kate Cann.
Jag tycker i alla fall att den var bättre än såld (egentligen ska man väl inte jämföra såhär, men). Man blev liksom lite rädd sådär... Som man ska bli.



Bokens titel
Hon släpper dig aldrig

Författarens namn.
Kate Cann

Genre
Horror? Inte riktigt.

Kort beskrivning av handlingen
Amber har bestämt sig för att flytta ifrån sitt hem. Men hennes familj tror bara att hon är på semester i Cornwall. Hon lämnade dem för att slippa sin krävande syster Poppy, som är i stort behov av uppmärksamhet. Men det hon inte vet, är att någon väntar på henne. Någon väntar på hennes syster...

Ange i vilken tid och miljö boken utspelar sig
Nutid... Merralroad (förlåt om jag stavade fel)?

Bästa delen av boken
Hm... När det är som läskigast. Som när gungstolen gungar och allt flyttar på sig. Det var läskigt, om man själv skulle varit med om det.

Första tanken om boken
Jag vet inte riktigt... Den var ju ungefär som jag hade väntat mig. Det var skönt att den på sätt och vis var vardaglig också, vilket jag trodde att det kanske skulle bli lite mindre av. Tycker att Kate Cann fick med det mesta.

Skriv vad du tyckte om boken och varför
Den var, som sagt, jätte bra. Varför? Svårt att svara på... Den var jätte bra för att den hade en vardaglig känsla, mitt i allt det där. Den var liksom mysig att läsa, samtidigt som den var spännande.

Tjejgrupp i regnet

2010-03-23 / 07:35:20
Jag älskar när det regnar! Och idag händer det dessutom något speciellt.
Vi ska ha tjejgrupp. Och då missar vi engelska lektionen... Fast hade nog behövt den, vi har nämligen engelska prov på torsdag. Men, nu när det är tjejgrupp så... Vi offrar engelskan. Kan ju ta igen det hemma...
Mamma sa i alla fall att det regnade idag... Nu när jag tittar ut så är det faktiskt lite regndroppar på rutan. Kanske bara blir blött idag? 
Jag som ville att det skulle regna... Nåja. Kanske regnar på vägen hem? Who knows. Nu måste jag i alla fall klä på mig så att jag inte kommer försent! Fast är nog ändå ingen risk, börjar om lite mer än en halvtimma.
Undrar hur jag ska ta mig dit... Tänkter inte cykla. Först så tänkte jag faktiskt göra det, men nu när det förmodligen är blött så... nej. Dessutom vet jag inte om jag har överdragsbyxor här...
Men det har jag säkert. Om jag har det vet jag inte om jag orkar plocka fram dem... Men, låt denna dag bli ett äventyr! (Haha...)
Vi får väl se om det blir det. Ett äventyr. Med tanke på att det åtminstone är blött ute, och att jag ska gå till tjejgruppen (som ska vara på ett annat ställe, inte på skolan).
Skriver mer om "äventyret" (om det nu blir något) när jag kommer hem, vid 15.25 skulle jag tro. 

Bokrecension: Såld

2010-03-22 / 19:40:53
Nu blev jag faktiskt jätte förvånad! Skulle leta efter info om boken (fresha upp minnet lite), och då hittade jag en bokrecension - trodde jag. Såhär står det:

"Det kan inte vara sant! Elvaåriga Lu Si-yan blir som förlamad när hon inser att hennes farbror tänker sälja henne på marknaden. I samma stund som hon ska ropas in av en förmögen man med familj och en stor våning förvandlas hennes till en mardröm.
Lu Si-yan sliter som en slav från morgon till kväll. Som enda tack får hon höra att hon inte är någonting värd. Och när hon tvingas arbeta på en fabrik där arbetsmiljön gör henne sjuk är hon nära att ge upp. Men minnet av kärleken från hennes far gör henne stark. Och hon vägrar att bli ett offer."

Och det är baksidan av boken. Vad är det för bokrecension egentligen?
Nåja. Då behöver jag inte leta upp det i alla fall (även om det inte skulle varit särskilt svårt att hitta)... Så, där är baksidan av boken!
Tänkte använda mall. Men först, boken.



There it is. Hittade den på skolans bibliotek, och i skolan. På tal om skolans bibliotek...
Det var när jag hittade Saffransköket. Då såg jag att den här boken - såld - stod på hyllan mitt emot. Har visserligen sett den där tidigare (har jag?), men blev ändå lite speciellt när jag höll på att läsa den.

Bokens titel
Såld

Författarens namn.
Sally Grindley 

Genre
Verklighet? Vet inte. 

Kort beskrivning av handlingen
Lu Si-yan blir såld av hennes farbror när de inte har råd att ha kvar henne. Hon blir hembiträde och behandlas väldigt orättvis. Lyckligtvis lyckas hon fly, men när hon kommer därifrån väntar henne något mycket värre.
  
Ange i vilken tid och miljö boken utspelar sig
Nutid... Kina.

Beskriv bokens huvudpersoner
Lu Si-yan, en elvaårig flicka som är tapper vägen igenom...
(Kommer att ta bort den här, blir liksom inget av det.) 

Beskriv bokens språk
Lätt att förstå. Ett lätt språk, med inte alltför svåra ord.
(Kanske denna också.)

Skriv vad du tyckte om boken och varför
Den var bra. Lättläst, och så får man en skymt av sådant man redan vet -förhoppningsvis.

Tråkigt med bara text?

2010-03-22 / 19:06:05
Antar det... Vem tycker inte det? Eller, det beror ju på. En del kan ju skriva jätte bra - så att man känner att man vill läsa det, hur långt det än tycks vara - och en del sämre...
Hur ska jag göra? Funderar på om jag ska förminska texten. Fast frågan är väl, varför? Gjorde det för ett tag sedan - kändes som om all text jag skrev tog onödigt mycket plats, och så såg det jobbigt ut att läsa det, tycker jag. Frågan är nu, vad ska jag ta för bilder?

Nu förstår jag varför de som fotar mycket och har "fotobloggar" har så många besökare. Det är varierande. Man lägger väl inte upp samma bild två gånger? Jo, om man har ändrat något på den etc... Men nu är jag ingen fotograf, även om jag har en kamera. Vad skulle jag fota? Vet inte om det hade funkat för mig.

Idag har jag ändå läst klart Såld, och då blir det ju i alla fall en bild idag (boken), och recensionen. Ska nog göra någon lätt recension, inte en sådan där jätte lång - som Robinson Cruose som jag skrev i svenskan.

Ska försöka "bättra mig" på foton... Kanske. Jag fotar ju inte direkt mycket nu, men då menar jag att jag ska försöka få in lite fler bilder på bloggen.
Men idag, kom jag att tänka på nu, la jag ju faktiskt in en bild på "Serial Experiments Lain t-shirten".
Även om jag gjorde det så ska jag lägga in en bild på boken som jag ska recensera senare ikväll.
Blir väl lite konstigt om man recenserar en bok utan att man ser hur den ser ut (eller?).

Serial Experiments Lain t-shirt

2010-03-22 / 13:52:54
Igår när jag var ute i stan köpte jag en ny t-shirt... Egentligen var vi där för att hitta en cykel åt min bror (men det visste jag inte). Så, vi gick först till affären och handlade lördagsgodis. Men före det gick vi och hittade t-shirten. Då skulle vi också handla fotbollsstrumpor och... Något.
Okej, nu har jag blandat ihop det.



There it is! Den påminner mig om en anime... Serial Experiments Lain. (Jag klara av att stava rätt! Har nog aldrig gjort det förut...) Hon, Lain, går typ på en gata där det finns en sådan stolpe... Hehe.
Jag kunde inte komma på någon bra rubrik. Så efter ett tag kom jag på den perfekta rubriken. Serial Experiments Lain t-shirt
Hur som helst. Den passade också! Den passade jätte bra. Jag är nöjd med mitt inköp... Egentligen ville jag ha ett linne, som dessutom var för stort, tror jag. (Varför? Det såg mysigt ut.)

Iväg till skolan

2010-03-22 / 08:15:17
Nu ska jag iväg till skolan... Jag vaknade faktiskt innan mamma kom in och skulle väcka oss! Sen så kom hon ju in, så... Jag hann inte somna om.
Hoppas att jag inte kommer att vara för trött i skolan idag. Men jag tror inte det. Brukar vara lite småtrött på morgonen, vem är inte det?
Just nu sitter jag och lyssnar på en anime i bakgrunden på youtube. However, nu måste jag gå. Skriver igen när jag kommer hem. Förresten, var på badminton igår. Skriver om det då, ikväll.

Jag är en Magnum Temptation

2010-03-21 / 20:03:20
Just nu är det här testet på framsidan av blogg.se... Hur som helst!
Om jag hade kunnat hade jag gärna länkat till testet, men det går visst inte. (Jag har i alla fall inte sett att man kunnat det.)
Så, jag blev Magnum Temptation... Undrar hur den smakar. Har aldrig smakat den förut. Alltså, om jag äter magnum (vilket jag gör om jag kan välja en magnum) så blir det alltid Magnum Strawberry. (Den heter väl så?)



Men nu när jag vet att jag är Magnum Temptation, så ska jag ta den, när jag hittar den.
Om det är någon som inte kan se vad det står på bilden, så kan jag skriva det här:
(Jag förstår inte varför någon inte skulle göra det, så egentligen kanske det inte finns någon anledning att skriva det här... Om man bortser från det enkla skälet att jag har lust att skriva det)

"Sötsaker är din melodi, men vad som helst går inte ner. Choklad är rena lyckoruset och alla vitaminer i frukt håller dig i balans."

Det låter ju bra. Sötsaker... Min melodi? Tycker det låter lite för sött för mig. Choklad är mer min melodi. Och i så fall stämmer det väl att choklad är rena lyckoruset för mig.
Magnum Temptation, här kommer jag!

Varför inte "dåliga" pressröster?

2010-03-20 / 19:12:43
Okej, egentligen kanske det är en lite dum fråga. För alla vet vi ju svaret... Vem vill ha dåliga pressröster publicerade på sin bok?
Däremot skulle det vara intressant att veta vad det är för saker de står i sådana. Man skulle ju säkert kunna läsa det på internet o.s.v, där de från början skrevs (för om alla pressröster som skrivits om en bok var publicerade på själva boken, så skulle det nog inte få plats).
Jag undrar hur det hade blivit om man hade tagit en bok, vilken som helst, och publicerat "dåliga" pressröster på den. Nu tror jag i och för sig inte att den som skrivit boken hade gått med på detta.
Men visst skulle det varit spännande att se vad som hände? Om omgivningen, de som läste boken, reagerade. Om det finns pressröster, så brukar jag alltid läsa dem. Och jag har i alla fall inte sett någon "dålig" pressröst någon gång...
Undrar hur de skulle ha sett ut. Kanske något sådant här:
"Den känns slarvigt skriven... Som en soppa, fast en bok."
Jag blev faktiskt rätt nöjd med min låtsas-pressröst. Den är liksom inte för... Inte för rättfram. Inte så att det känns som om det var skrivet i syftet att få författaren ledsen, eller liknande. (Även om en sådan pressröst skulle göra det, så känns den åtminstone lite "mildare" än om den enbart skulle varit skriven i det syftet)

Någon som har gjort det, sett "dåliga" pressröster publicerade på böcker?
Troligtvis inte. Men, kanske? Än har jag inte kollat upp alla världens böcker... Vilket jag förmodligen inte kommer att göra.
Men om man hittar någon bok, som man har hört ska vara rätt dålig, så kan det ju finnas pressröster på den (har svårt att tänka mig det, om den nu skulle vara så dålig).
Man kan ju alltid leta.

Äntligen hittad: Saffransköket

2010-03-20 / 17:31:19
Jag har kollat på den förut. Men det var rätt länge sedan... När jag var på åhléns, där finns det en hylla med en massa böcker. Och där hittade jag just den boken, Saffransköket. Jag vet inte, jag kanske aldrig riktigt läste på baksidan? Jo, det gjorde jag nog.
Men nu var jag på biblioteket. Jag hittade Saffransköket när jag vandrade runt bland hyllorna.
Det är klart att jag blev glad när jag hittade den. Jag hade kollat på den en del förut, men den hade aldrig riktigt fångat mig. (Om jag ska vara ärlig så känns det inte särskilt annorlunda den här gången heller, men nu ska jag i alla fall försöka läsa den, med tanke på att jag inte ens gjorde det när jag såg den första gången)
Prologen till Saffransköket är verkligen bra, tycker jag.




Visst är omslaget underbart? Är det inte så man säger: "Låt inte skenet bedra"? Något sådant är det nog... Men, här är två pressröster som garanterat får mig att vilja läsa den:
"...genomarbetad, varm och viktig." Nerikes Allerhanda
"...engagerande och välskriven..." Östgöta Corren
Nu kom jag på vad jag ska göra. Jag ska skriva ett inlägg i kategorin Frågor & Fundersamt, senare. Och det ska handla om... Pressröster!
Vänta med spänning, inlägget skrivs troligtvis vid 19.00...

En tur till affären

2010-03-19 / 20:00:33
När jag hade skrivit klart det senaste inlägget (God Child & Princess Ai), åkte jag iväg till affären. Och som jag gissade... Vi köpte allt, chips och mat. Men inte godis. Det blev så mycket, så vi ska köpa det imorgon istället. Ibland så gör vi det. Och så får det väl bli imorgon.
Vi vandrar ner till affären och köper. Undrar vad det blir... Om vi skulle köpt godiset där, där vi var nu, så skulle det ha blivit lösvikt. Men nu är jag inte säker, eftersom att vi inte köper där. Dit vi ska åka och köpa, så finns det typ inte lösvikt... Eller jo, kanske. Men vi ska i alla fall inte köpa i lösvikt, tror jag inte...
Vad jag vet så har de det inte ens där. Antar att det blir choklad eller något. Spännande.

God Child & Princess Ai

2010-03-19 / 18:35:07
Nu har jag läst klart volym fyra av God Child... Sen vet jag inte om det finns fler volymer på biblioteket. Vad jag vet så finns det åtta volymer sammanlagt, vilket betyder att jag har läst hälften av allt (och hittills går det förvånansvärt bra).
Sen så lånade jag två volymer av Princess Ai igår när jag var på bilioteket. Jag har kollat på den tidigare, och då har jag förmodligen läst de där två volymerna... De är de enda de har där, så jag antar att det t.o.m. är samma. I alla fall. Jag läste i volym ett att det planeras att ges ut tre volymer av Princess Ai (och i så fall har de redan getts ut eftersom att det var ett tag sen som allt det där skrevs).
Så jag ska försöka hitta volym tre när jag läst klart volym två, eftersom att den inte verkar finnas på bilioteket. Samma gäller de fyra återstående volymerna av God Child, som inte heller finns på biblioteket (inte vad jag såg i alla fall).
Så jag har två volymer av Princess Ai kvar, och fyra av God Child... Låt läsandet börja!

Myskväll ikväll I think

2010-03-19 / 15:03:11
Vi borde ju i alla fall ha fredagsmys ikväll... Nej, vi ska ha fredagsmys ikväll. Jag vet det. Så, senare ska jag åka iväg med mamma och köpa vad vi nu behöver till fredagsmyset! Vad är det då? Jag antar att vår inköpslista kommer att se ut ungefär såhär:

Läsk
Chipspåse
Godispåse
Lite mat

Ja, jag vet inte riktigt vad det skulle vara för mat. Men vi brukar alltid köpa mat på fredagar. Typ bröd, smör, filmjölk, flingor o.s.v...
Chipsen har vi till ikväll, och godiset till imorgon (på lördag). Vi åker inte iväg och handlar godis dagen efter när vi kan köpa det samma dag som vi köper allt annat... Dock gör vi det hos pappa (fast vi bor i och för sig typ bara några minuter från stan).
Hoppas att det går något bra på tv ikväll... Ja, det gör det säkert. Får ta och kolla tvtablån senare.

Chokladbollar till Vampire Diaries

2010-03-18 / 19:52:16
Jag önskar att jag kunde komma på någon bättre rubrik... Men tyvärr. Jag försökte verkligen! Men det gick inte. Så, rubriken blev: Chokladbollar till Vampire Diaries.
Antar att jag ska äta chokladbollar när jag ser på Vampire Diaries som är ikväll... Men det är ju inte säkert. Det kan ju hända att vi äter de senare eller tidigare? Förmodligen blir det senare i så fall, med tanke på vad klockan är (19.48)... Nåja.
Någon gång ska vi ju äta dem. Om vi säger att de ska stå jätte länge, så... Då blir det kanske lite problem. Typ flera timmar. Dock så har jag en kort skoldag imorgon, så jag skulle kunna äta dem senare (d.v.s. in the middle of the night eller något sådant). Men det är jag säker på att jag inte får, eftersom att jag som sagt ändå ska gå till skolan imorgon.
Så, nu måste jag gå om de ska bli klara någon gång! Kanske får fixa när Vampire Diaries har börjat, och i så fall missar jag kanske lite... But, that's life.

Paramore - Brick By Boring Brick

2010-03-18 / 17:10:34
För det första så tycker jag att videon är jätte fin. Hur gjorde de den egentligen? När man tänker efter så finns det ju andra videos som är mycket mer komplicerade, men... Hur som helst.
Jag vet inte riktigt om jag någon gång har kollat på hela videon. Men jo, det har jag nog.
Videon ser liksom "höstig" ut. Undrar om det finns någonstans man kan åka som det ser ut så... (Som på t.ex. 1:16, kolla videon) Nä, nu känns det som om jag egentligen borde skriva det här i "Frågor och Fundersamt"! Och det var ju inte riktigt det som var meningen... Men kanske ska göra det sen?



Ja, nu har jag nog skrivit det mesta som är värt att skriva där ovanför. Men ja, hur som helst. Nu ska jag skriva om musiken... Tycker låten är bra (ja, annars skulle jag inte lägga upp den). Andra låtar av Paramore är också bra (var det nödvändigt att skriva det?)...
Nu blir det bara en massa frågor. Så, nu ska jag gå och läsa! Skriver senare 19.00, antar jag. Och glöm inte Vampire Diaries klockan 20.00 sen.

"I scared myself silly writing this book"

2010-03-18 / 16:08:44
Det är så det står på baksidan av boken "Hon släpper dig aldrig" av Kate Cann. Jag har kollat på boken förut när jag har sett den på biblioteket... Och ja, jag har visserligen fortfranade böcker att läsa. Jag har God Child volym 4 (som jag i och för sig kan läsa klart på en dag, det tar inte så lång tid), Min vän Henry, som jag har kommit ungefär hälften på, Askungar som jag nästan är klar med (men jag har egentligen bestämt att jag ska läsa klart Min vän Henry först), och nu Hon släpper dig aldrig. Så det är rätt många böcker... Nu ska vi se:
God Child volym 4
Min vän Henry
Askungar
Hon släpper dig aldrig 
Japp, det var det... Men det kan finnas böcker som jag glömt bort att jag har...
Såhär står det på baksidan av Hon släpper dig aldrig:

"Din syster behöver dig. Hon har alltid behövt dig. Och hon släpper dig aldrig...

Ambers familj tror att hon har åkt på semester till Cornwall, men i själva verket har hon lämnat hemmet för gott. Hon har flytt från sin mamma och kvävande syster, hon försöker att komma ur deras klor. Men Amber upptäcker snart att hennes nya hem inte är en säker plats - någon väntar på henne där. Någon väntar på hennes syster... 

Kate Cann är tillbaka med en psykologisk thriller som fångar läsaren från första sidan."

Spännande! Jag undrar verkligen om det är så... Att en del böcker fångar läsaren från första sidan. Liksom, att man tänker "Wow! Den här boken kan jag ju inte klara mig utan, jag måste läsa klart den!" Men, jag kanske överdrev lite där... Men det kan ju vara så att man känner att boken verkar bra, och att man vill fortsätta läsa den liksom. Men det beror ju i och för sig på vad man menar med "fångar läsaren".

Träning inför mitt slutliga mål: amigurumis

2010-03-17 / 19:44:48
Okej, jag vet att det kommer att ta lång tid innan jag kan så mycket så att jag har lyckats göra en amigurumi... Och då menar jag att bara göra en... Men ja, man ska ju kunna se... Vad det ska föreställa.
På syslöjden idag har jag tränat luftmaskor och fasta maskor. Det gick jätte bra. Förra gången skrev jag ju att jag tränat på någon maska jag inte kom ihåg vad den hette. Men om man jämför med den här gången så gjorde jag praktiskt taget ingenting den gången. Jo, förresten. Jag lärde mig hur man får garnet runt virknålen, en grundläggande sak (antar jag?).
Det gick som sagt jätte bra att göra de där maskorna. Luftmaskor, och fasta maskor. Men, det var inte riktigt det jag ville komma till. Det gick faktiskt så bra att jag kan få börja redan nästa vecka. Men jag antar att man måste lära sig att vända och allt sådant (man ska typ virka i en slags cirkel när man gör de där amigurumin).
Så jag ska börja med att virka en grytlapp!
När (inte om!) jag blir klar med grytlappen så antar jag att jag kan de där maskorna bättre. Om jag nu skulle försöka göra något lätt, så blir det nog lättare än om jag skulle försökt nu.
Det är nog en bra idé att börja med något sådant först, som en grytlapp. Så att man får koll på maskor och allt det där...
I'll make it, even if I know it isn't going to be today... Undrar när jag blir klar. Kanske tar ett år? Okej, kanske inte. Men jag kanske inte börjar liksom nu. Hade ju varit bra att kunna lite först. Förresten så är det förkortningar också... Typ lm, luftmaska, och fm, fast maska (de där var enkla)...
Så, vi får se när jag börjar med mitt slutgiltliga mål! Vänta med spänning.

It rains

2010-03-17 / 15:36:42
I think it rains... Ja, kom inte på någon bättre rubrik. Jag kom hem från skolan för en stund sen, och har börjat läsa på volym 4 i God Child... Idag på svenskan så blev jag klar med en av böckerna. De är små, förkortade versioner, av klassiker. Så nästa gång ska jag skriva en fjärde gång, men om en ny bok.
Efter det så ska jag förmodligen läsa mer... Eftersom att vi håller på med klassiker så är det ju klart att man ska läsa klassiker, tyckte min svenska lärare. Jo, det är klart.
Snart har jag läst klart såld som jag läser på svenskan. Egentligen skulle jag vilja läsa klart den hemma, men jag vet ju att vi inte får det... Eller ja, ingen har sagt att man inte får, men ändå... Det är ju en bok i svenskan. (Sanningen är att jag faktiskt har tagit hem nästan alla böcker jag har läst i svenskan, och läser hemma också... Men sen lämnar jag ju tillbaks dem till skolans bibliotek, där de kommer ifrån)

Det blev rätt mycket om böcker nu, så fundrerar på om jag ska ändra rubriken till typ "Böcker i svenskan" eller något. Men nej.. "Det regnar" är mycket bättre. För jag visste ju inte vad jag skulle skriva om när jag började skriva, men det visade ju sig. Jag vet!
Ändrar rubriken till "It rains". Det låter mer fantasifullt... Eller? Ja, så får det bli. Rubriken på inlägget är "It rains". Och kategorin är "Allmänt & Vanligt". Det är ju... Ja, eftersom att det är ett rätt tråkigt inlägg, så passar kategorin... Det är ju inte "Mig & Om Mig"...
Undrar om jag någonsin kommer att skriva något i den kategorin. Ja, förmodligen. Kanske när jag fyller år? Ja, det kommer jag att göra. Och säkert före det också.

Rätt tråkigt

2010-03-16 / 20:31:00
Jag är ganska uttråkad nu... Vet inte riktigt vad jag vill göra. Egentligen vill jag skriva om något, jag tror att jag är på skrivhumör. Problemet är bara att jag inte vet vad jag ska skriva.
Det är så frustrerande! Önskar att jag kom på något. Ska se House ikväll, 21.00. Antar att det blir som en annan vanlig "House-kväll"... Men först så ska jag träna till läxförhöret som jag har imorgon, NO och Franska.

Gamla bokrecensioner

2010-03-16 / 16:48:34
Syskonkärlek

Bokens titel: Syskonkärlek
Författarens namn: Katarina von Bredow
Genre: Drama, kärlek
Kort beskrivning av handlingen: Amanda är kär, i sin bror Ludvig. Hon tänker att det är fel, och försöker att inte tänka på det. Men det går inte. Hon får veta att han också är kär i henne. De älskar varandra - i hemlighet... Tills en dag, då allt går i kras.
Ange i vilken tid och miljö boken utspelar sig: Nutid, stan, lägenhet typ.
Bästa delen av boken: Slutet. Det var liksom mer spännande då.
Skriv vad du tyckte om boken och varför: Den var bra! Ur boken:

"När vi så småningom reste oss och började vandra hemåt, lade Ludvig armen om mina axlar.
-Var fan går gränsen, egentligen?! frågade han. När begår vi lagbrottet? Det kan väl inte vara brottsligt att krama sin syster? Är man en en brottsling om man får stånd av att krama henne för länge? Var övergår den oskyldiga pussen i den brottsliga kyssen? Eller är alltsammans helt lagligt ända tills man tränger in i henne? I så fall kan man ju ha ett alldeles lagligt, men otroligt erotiskt förhållande till sin syster!
-Fråga inte mig om allt det där! Jag visste inte ens att vi var brottslingar förrän Eva talade om det!
-Inte jag heller.
Hans blick svepte över parken. Människor satt på filtar och bänkar och gottade sig i solen.
-Ibland har jag lust att ge fan i dem. Att låta alla veta att jag älskar dig, och låta dem tycka vad de vill! Det kan väl för fan inte vara olagligt att bli kär?! Sen kan nån jävla åklagare stå där och försöka bevisa att vi har gått över gränsen, du och jag
."


Champagneflickan

Bokens titel: Champagneflickan
Författarens namn: Caroline L Jensen
Genre: Självbiografi
Kort beskrivning av handlingen: Caroline tvingas p.g.a. en olycka avbryta sitt pågående liv, hon hamnar i köpenhamns sexindustri. Hon försörjer sig där, tills hennes arbetskamrat blir brutalt mördad. Det är en spännande skildring av en verklighet som omges av fördomar m.m.
Ange i vilken tid och miljö boken utspelar sig: Nutid, en klubb m.m.
Bästa delen av boken: Slutet, tror jag. Fast det var det som var... Läskigast.
Skriv vad du tyckte om boken och varför: Den var jätte bra, flöt på bra. (Skriver jag inte det här om typ alla böcker jag har gjort recensioner på? Antar att jag har förändrats i mitt sätt att läsa eller något...) Men slutet var verkligen överraskande! Hade glömt bort vad det stod på baksidan om hennes arbetskamrat... Men även om jag skulle vetat om det när jag läste slutet, så var det förvånande. Jag trodde inte riktigt att det skulle bli så... Brutalt. Men den var jätte bra, in i det sista!


Flickan under gatan

Bokens titel: Flickan under gatan
Författarens namn: Roslund & Hellström
Genre: Deckare
Kort beskrivning av handlingen: Ewert Grens har trettiotvå olösta fall på sitt bord. En kvinna hittas död, och samtidigt kommer fyrtiotvå barn dit. De pratar ett främmande språk och tror att de kommit till skottland. Tillslut tvingas han och hans kollegor ner under stockholms gator, för att hitta en mördare.
Ange i vilken tid och miljö boken utspelar sig: Nutid, stan och polishus typ.
Beskriv bokens huvudpersoner: Nästa gång tar jag bort den här... No, I'm not doing it.
Bästa delen av boken: Tror det skulle vara i slutet. Eller så, när de är i tunnlarna eller när det handlar om de där fyrtiotvå barnen.
Skriv vad du tyckte om boken och varför: Den var spännande. Jag har inte läst många deckare (frågan är om det här kanske var den första? Har läst lite "barn-deckare", men det var inte alls på samma sätt som det här), men den här var verkligen bra.
Jag var osäker på om jag skulle tycka att den var bra, eftersom att deckare nog inte riktigt är min grej. Men den var som sagt jätta bra, spännande och så.
Folk borde läsa den, öppna ögonen och se. (Längst bak står det lite mer om hur det egentligen är)


Räcker det om jag älskar dig?

Bokens titel: Räcker det om jag älskar dig?
Författarens namn: Katarina Von Bredow
Genre: Drama och romans
Kort beskrivning av handlingen: Fanny går sista året på gymnasiet och har en pojkvän, Johan, "Mr P" - Mr Perfect. Hon märker till sist att allt inte stämmer...
Hon har problem med sin pojkvän Johan, och hemma. Vem ska hon anförtro sig åt? När hon väl anförtror sig åt någon blir det ännu mer problem...
Ange i vilken tid och miljö boken utspelar sig: Nutid, typ "vanlig" miljö
Beskriv bokens huvudpersoner: (Jag fattar ärligt talat inte riktigt varför man ska göra det här...!) Fanny, en rätt vanlig tjej som löser problem okej, eller så.
Bästa delen av boken: Hm... Svårt att välja. I mitten kanske.
Skriv vad du tyckte om boken och varför: Den var bra, spännande. Som de andra böckerna jag har läst av Katarina Von Bredow är det lätt att läsa den, man "fastnar" inte för att den är för trög på något sätt.

Förresten, någon som har märkt att hon har använt Café Miranda i "Räcker det om jag älskar dig?" och "Som jag vill vara"? Kanske hon har gjort i någon annan bok, har inte läst någon annan än... Nästa blir syskonkärlek, av Katarina Von Bredow!


Sådär! Fyra olika bokrecensioner enligt mallen jag skrev om tidigare... Vad tycks? Valde lite på måfå. Vet inte riktigt hur många recensioner jag har gjort... Jag har gjort bokrecensioner på alla bloggar jag bloggat på tidigare (d.v.s. två stycken).
Så, varför skulle det bli annorlunda den här gången?
Jag håller på att läsa Såld av Sally Grindley och Min vän Henry av Nuala Gardner. Vänta med spänning på recensioner av dem! Och de kommer förmodligen inte att vara av den här mallen... Jag ska försöka komma på något mer kreativt. Kanske något i likhet med det jag gjorde i svenskan?

God Child

2010-03-16 / 07:59:32
Igår var jag på biblioteket... Egentligen skulle jag ha gjort min läxa. Tyvärr så hade jag glömt den i skolan, så jag ska göra den idag (den är till imorgon). Hur som helst.
Jag har flera gånger gått förbi hyllan med manga och tänkt att jag ska läsa någon. Jag har  faktiskt läst några stycken som jag lånat därifrån, som t.ex. Power!!, .Hack och Love Hina. Igår hittade jag mangan Goc Child, som jag har kollat på lite förut. För ganska länge sedan började jag läsa lite, men tyckte att den verkade för krånglig. (Det var ju så många namn) Men nu när jag väl har kommit in i den så är det inte alls lika krångligt som det var då, även fast det fortfarande är lite krångligt.
Jag lånade volym 1, 2, 3 och 4. Igår, på biblioteket, läste jag klart volym 1. Sen i sängen ikväll när jag skulle sova läste jag klart volym 2... Så jag läste hela volym 2 igår kväll. Vilket var jätte spännande och så, men jag antar att det är ett av skälen till att jag är lite tröttare än vanligt.
Men nej, jag läser inte så länge varje kväll! Igår kväll läste jag till in på natten, vilket jag inte gör i vanliga fall (eftersom att det är skola). Men idag så visste jag faktiskt att jag skulle börja senare än vanligt, och därför tänkte jag att det inte var någon fara.
Och nej, det var det väl inte. Nu är jag inte så trött längre... När jag kommer hem så ska jag nog läsa klart volym 3 och 4, sen så ska jag se om jag kan läsa resten (om den inte finns på biblioteket) på mangafox.


Handling

Seriens huvudperson är den 17-årige Cain, Lord Hargreaves, som i det sena 1800-talets London kämpar för att försona sig med sin familjs och sitt eget förflutna. Han får under seriens gång kämpa mot den hemliga organisationen Delilah, en illegal organisation som experimenterar med medicinsk forskning. Mord och hemska händelser inträffar i hans omgivning som kanske, kanske inte, har att göra med Delilah, och Cain dras allt mer in i en aktiv kamp mot den, dess medlemmar och sitt eget förflutna. Delilahs medlemmar består av personer med kodnamn ur tarotleken (om de är högt placerade inom organisationen), eller vanliga spelkort (om de bara är medhjälpare). Dessa "kort" är ofta personer med en eller annan särskild kunskap, egenskap eller talang, som de utnyttjar i organisationens tjänst mot löftet att få en önskning uppfylld, efter att de har blivit svikna av livet på ett eller annat sätt.

Serien utspelar sig i det sena viktorianska England; tidpunkten specifieras inte närmare förrän i dess sista del, då avsnittet utspelar sig vid drottning Victorias sextioårsjubileum, vilket tidsmässigt placerar den vid år 1897.
källa

Huvudpersoner


Cain C. Hargreaves, (i den svenska översättningen stavas hans namn Kain) 17 år, brittisk adelsman, arvtagare till familjens Hargreaves namn, titel och förmögenhet. Cain är föräldralös och omyndig men lever ett oberoende liv. Han är intelligent, hemlighetsfull och amoralisk och bär på djupa känslomässiga skador från sin barndom. Han kallas The Earl of Poisons (gifternas greve) pga sin stora samling gifter. Cain har sin egen moral och låter sig inte påverkas av andra; vid de många mord som inträffar i hans omgivning, kan han visa förståelse för mördare eller offer, beroende för vem han fattar sympati inför, och drar sig inte för att utöva sin egen rättvisa, oavsett vad lagen säger. Han uppfattas som förförisk och excentrisk av sin omgivning och har inte särskilt gott rykte, men har en hög ställning i sällskapslivet på grund av sin sociala ställning. Han är cynisk och illusionslös och litar inte på någon annan än sin betjänt, Riff. Till utseendet har han rakt svart hår och guldgröna (oftast sägs dom vara giftgröna) ögon, och är en aning fysiskt svag.

Riff (Riffael Raffit), 27 år, Cains betjänt. Riff är Cains främste medhjälpare i kampen mot Delilah. Han är läkarutbildad och har tagit hand om Cain sedan denne var barn. Riff är den enda Cain helt och fullt litar på och känner sig trygg och bekväm tillsammans med, och själv är Riff ett mönster av lojalitet, trohet och hänsyn, en bild av den perfekte tjänaren, utan någon annan tanke än att tjäna Cain. Som person är Riff tyst och reserverad. Trots sin tjänande ställning, behåller han en stark integritet och ett inre lugn. Cains relation till Riff är djupare än till någon annan människa, och Riffs hemlighet, som avslöjas i slutet av serien, bryter ned Cain mer fullständigt än något annat skulle ha kunnat göra. Riff har vitblont hår och är lång och fysiskt vältränad.

Mary Weather (i den svenska översättningen Marie) 10 år, Cains halvsyster. Mary är utomäktenskaplig dotter till Cains far och hembiträdet Allegra. Cain möter henne på gatan, där hon livnär sig på att spå i kort. Han bestämmer sig för att ta hand om henne, och hon blir hans adoptivsyster. Mary är temperamentsfull och har, till och från, en medial förmåga genom sina kort. Hon har långt blont hår och är ofta ritad klädd i s.k. Lolita-stil.

Jizabel Disraeli (i den svenska översättningen heter han Jezebel), 26 år, Cains halvbror. Jizabel är son till Cains far och dennes älskarinna. Han är utbildad läkare och kirurg och medlem i Delilah, där han utför medicinska experiment och mord på människor. Han kallas ofta "doktorn" eller "den galne doktorn". Jizabel har svåra psykologiska skador från sin barndom och har utsatts för hjärntvätt av sin far, som han är starkt känslomässigt bunden till. Han bevarar organen av sin döda mor och systrar i konserveringsvätska i glasburkar. Jizabel hyser en hatkärlek till Cain och drömmer om att skära ut dennes ögon med en skalpell för att bevara dem i sin samling. Jizabel är mycket vacker, med långt gråblont hår, och det påpekas att han är en avbild av sin vackra mor.

Alexis Hargreaves, Cains far. Lord Alexis Hargreaves är dödförklarad; han kastade sig i havet efter att ha blivit förgiftad av Cain och ansågs ha drunknat. I själva verket är han ledare, "Kortmästare", för organisationen Delilah. Han hyser en hatkärlek till Cain, som han förföljer genom av att låta Delilah utföra mord i Cains omgivning. Han anser att det är Cains fel att hans syster Augusta, som var hans livs stora kärlek och Cains mor, blev mentalt sjuk och begick självmord. Alexis har glasögon och svart hår. Han beskrivs som djävulskt stilig, och det påpekas ofta att Cain är en avbild av sin far.
Källa

Som ni ser så är det lite många namn... Och det är inte nog med det! Det finns även övriga personer och bipersoner.
Men jag ska nog försöka klara det... Det står ju vilka de är, om man skulle komma bort sig. Här blev det visst ett långt inlägg om God Child! Någon som vet hur många volymer det finns? Har fortfarande inte hittat det.

Recension: Robinson Crusoe

2010-03-15 / 20:26:30
Det här är egentligen en uppgift vi hade i svenskan... Men den här är lite speciell, så jag tänkte skriva den. Dessutom brukar jag skriva recensioner när jag bloggar (på de tidigare, ska bli så här också, men först måste jag ju läsa ut någon bok). Hur som helst! Den här recensionen hade lite krav, eller vad man ska säga... När jag recenserar något i vanliga fall så brukar jag ha en enkel mall, men det här var mycket mer än vad jag i vanliga fall brukar skriva).
En sak som jag är glad över var att jag faktiskt lyckades skriva väldigt mycket i den här recensionen, eftersom att jag inte gillade boken särskilt mycket... Det blir ju oftast mer när man recenserar något man tycker är bra, eller?

Fakta
Författare: Daniel Defoe (återberättad av Maj Bylock)
Titel: Robinson Crusoe
Sidantal: 79

Tankar om boken
Häftigt! Funderar på om det är sant eller inte. Även om det inte är det så är det häftigt att han överlevde!

Handling & fakta
Robinson Crusoe levde väl som de flesta andra, tills han gick till sjöss. Han åker med flera stycken, bl.a. sin kamrat. Men det blåser upp till storm, och han hamnar på en öde ö.

Karaktärer
Robinson Crusoe gör det riktigt hemtrevligt på ön. Odlar och bor ihop med en papegoja som han döpt till Polly. Han är skicklig och använder sig av saker från båten han kom med.

Typ av bok & jämförelse
Den här boken är rätt gammal, men återberättad av Maj Bylock. Man kan väl jämföra den med… Tv-programmet Robinson, om man nu ska jämföra den med något.
Maj Bylock, som återberättade hela historien (förmodligen är det här en kortare version), är flitig. Det måste vara svårt att återberätta något sådant här, så att det framstår som en enkel bok. Det är något barn skulle kunna läsa, men så var nog inte originalet.

Åsikter
Boken är bra, eftersom att man kan förstå vad som händer (i alla fall jag). De andra böckerna är mycket svårare att förstå. De känns p.g.a. det nästan lite slarvigt skrivna.
Men den här boken är som sagt bra eftersom att jag förstår vad som händer. Det kanske beror på att det inte alls är många karaktärer att hålla reda på. Men i de andra jag har läst, tycker jag, att det är överdrivet många.

Karaktärer (jag glömde lite när jag skrev förut)
Jag kom nyss på att jag glömde att vilka karaktärerna är. Jo, jag skrev visserligen vem huvudpersonen är, men det finns ju fler.
Robinson Crusoe har en papegoja som heter Polly. Han verkar trivas med den och de andra djuren. (Anledningen till att jag bara skriver om Polly och inga andra djur är att de andra djuren dör… De har i alla fall inte särskilt stor betydelse och beskrivs inte så noga)
Det fanns vildar som bodde på en annan sida av havet (en annan ö med andra ord). Robinson upptäcker några vildar en dag, som har med sig fångar till ön. En av fångarna blir han vän med, och bestämmer att han härmed heter Fredag. (Förstörde jag spänningen nu? Förlåt, men hur ska jag annars förklara honom? Det blir ju svårt att skriva att han bara dök upp eller något) Fredag är tjugosex år gammal, och han är bra på att lära sig saker.
Det var väl de karaktärer som är mest relevanta. (Använde jag ordet relevant rätt? Jag har aldrig använt det förut, min mamma brukar använda det)  

Målgrupp
Boken är väl till för alla åldrar. Men jag skulle kunna tänka mig att det är mer vuxna och ungdomar som läser den.
Den är väl lite mitt emellan, men från början nog gjord för vuxna. Det är det att Maj Bylock (hon som återberättade den) har skrivit den så att den passar folk som är lite yngre.
Tack vare henne kan man nog säga att det är en bok för alla åldrar.

Kladdkaka & gello

2010-03-14 / 17:51:50
(Angående kategorival; det är väl mysigt med kladdkaka och gello?)
Idag ska jag göra kladdkaka! Vi hade allting vi behövde förutom ägg... Men det inhandlas just nu! Hur lång tid tar det egentligen att göra kladdkaka? Ett tag... Tar nog inte hela kvällen i alla fall.
Till kladdkakan har vi grädde. Stina (som köper ägg) frågade mig om jag ville ha grädde eller vaniljvisp till. Då frågade jag: "Vad är vaniljvisp?". Jag vet inte vad det är. Vad är vaniljvisp?

Sen, före det, så skulle vi göra gello. Vi hade små förpackningar från norge. Hur som helst. Vi skulle göra dem igår. Eller alltså, vi satte in dem i kylskåpet då. Sen idag när vi skulle ta ut dem, så var de inte klara! Det skulle räcka med en timme egentligen.
Så jag satte in dem i frysen (pappa sa att jag skulle det). Sen glömde jag tyvärr att ta ut dem... Så, när vi väl fick ut dem, var de is. Jag stoppade därefter in dem i kylskåpet igen...
Hoppas att de går att äta nu när jag tar ut dem igen. Och nästa gång jag gör gello, då ska jag ta ut dem ur frysen i tid!

Klar med alla kodmallar o.s.v.

2010-03-14 / 15:33:29
För ett tag sedan så råkade jag "förstöra" alla kodmallar förutom framsidan. Men nu har jag lyckats fixa det igen! Det tog väldigt lång tid, men nu är det klart...
Jag blev nöjd med hur det ser ut nu. Efter att ha kopierat, klistrat in o.s.v. har jag äntligen lyckats. Jag började med inläggen eftersom att de är först i menyn, och fortsatte sedan neråt.
En sak jag var väldigt noga med (ifall något skulle gå fel) var att jag kopierade hela kodmallen innan jag började med den. Jag klistrade in den i "Anteckningar" på datorn, men det funkar ju i ett word-dokument också (eller något annat, bara man kan kopiera det om något blir fel när man håller på).

Det blev faktiskt fel en gång, väldigt fel. Allting blev jätte konstigt. Provade att klistra in en grej från en annan kodmall, vilket inte alls gick bra. Inläggen hamnade där de skulle vara, men allt annat hamnade liksom bakom. Nu när jag tänker på det var det synd att jag inte tog en skärmdump på det (då skulle jag kunna visa).
Men om det händer igen, då ska jag göra det!

Ovanlig godispåse

2010-03-14 / 13:45:16
Igår var det ju lördag... Och då fick jag en jätte fin godispåse! Undrar hur de fick dem... Hur som helst. Tycker den var fin, så jag tänkte visa den. So, here it is...



Tråkigt golv... (Äsch, det är ju godispåsen som är huvudsaken) Visst var den fin? Tror att jag ska spara den, i någon bok eller så.
Ja, där var den i alla fall! Finns väl inte så mycket mer att skriva om den. Men fin var den.

Erik Saade - Manboy

2010-03-13 / 22:33:15
Min favorit från melodifestivalen 2010. Den var ju bra eftersom att den faktiskt kom 2:a! Annars tycker jag om Kom... Det här var första gången jag hörde vad det var de sjöng i refrängen. Först trodde jag att det inte var ord, men nu hörde jag att det visst var det. Den var bra!



Som sagt. Min favorit i melodifestivalen... Tycker att han liknar Jacob Black i Twilight (har jag redan skrivit den någon gång? Kan vara så). I alla fall lite? Lite.

Melodifestivalen 2010

2010-03-13 / 22:16:29
Det gick ju rätt bra... Ja, det var väl okej. Vinnaren då. Hon var bra. Jag röstade faktiskt i år, vilket jag inte brukar göra... Och jag röstade på Erik Saade, Manboy. Han kom ju tvåa... Det var roligt.
Men en sak som jag tycker var kul var en grej jag provade när röstningen var avslutad (jag fick lov, frågade min pappa). Jag provade att ringa för att rösta på bidrag nummer 1, You're out of my life med Darin. Då sa de såhär:
"Darin här... Som tyvärr inte kan ta emot din röst. Röstning är avslutad."
Det var jätte kul (tycker jag). Kanske är det svårt att förstå vad som är roligt med det? Hm... Jag tror i alla fall inte att det kostar något att ringa när röstningen är avslutad (vem tjänar på det egentligen? Om röstningen är avslutad är nog pengar-insamligen också stängd). Det hade ju varit lite konstigt...
Hur som helst! Jag tycker att det var bra, och en bra vinnare.

Förresten... Någon som vet vart Erik Saade bor? Dessutom, jag har märkt en sak när det gäller uttalet av hans efternamn. Både Dolf och Christine uttalar Saade "Sade", a som i amerika. Men Måns... Han uttalar det Saade. Han uttalat båda A:n. Sa-ade. Men det är ju inte så konstigt, det är nog svårt att veta hur det ska uttalas när det stavas med två a:n. Det kanske uttalas Sa-ade? Jag tror nog att Erik Saade har sagt sitt efternamn (vem har inte gjort det?), så man kan ju höra hur han uttalar det.
Det skulle verkligen förvåna mig om han uttalade sitt efternamn fel. Men ja... Melodifestivalen i år var helt okej! Undrar hur det blir med den stora finalen sen, med alla liksom. Blir spännande att få veta vilka låter de andra länderna har.

Fixat med en press

2010-03-13 / 19:30:44
(Angående kategorival; det här är ett äventyr!)
Ja, det är vad jag har gjort... Pressen finns på rollspelsslottet, där jag heter Kawako. (Så om någon är medlem där och vill se hur den blev så behöver ni bara leta upp Kawako)
Hur som helst! Då börjar väl melodifestivalen snart då. Tycker att det känns som om jag inte riktigt hunnit med allt jag skulle vilja göra nu... Men det beror väl på att det tog så lång tid att göra den här pressen.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Skulle vilja rolla med någon... Men vi får se. Annars hittar jag säkert något roligt att göra innan melodifestivalen börjar.
Skriver senare om inte imorgon!

Godmorgon

2010-03-13 / 14:54:06
Jag vaknade inte nu... Det var rätt länge sedan jag vaknade. Idag har jag inte gjort så mycket. Jag tror inte heller att jag kommer att göra så mycket.
Det jag har gjort idag är nog att jag har tittat på tv, läst (det har jag egentligen inte gjort, men i vanliga fall skulle jag ha gjort det när jag vaknade), skrivit på datorn (på en berättelse), ätit frukost och gått ner och köpt en choklad.
Nu hade jag nog tänkt göra mig iordning, har fortfarande inte borstat tänderna eller tvättat ansiktet. Efter det så ska jag nog läsa... Sen kanske titta på tv. Vi får se vad jag hittar på.
Skriver mer senare, 18.00 eller tidigare! (Anledningen till att jag skrev 18.00 och inte 19.00 är att jag har två timmar idag, och jag vill hinna se melodifestivalen...)

Poppade popcorn

2010-03-12 / 21:07:36
Det blir visst poppade popcorn. Vet inte riktigt, men det här blir väl något slags avslutnings-inlägg för idag. Hm... Undrar om det kommer något bra på tv ikväll (har fortfarande inte kollat det... Se föregående inlägg). Eller, vi kanske ska se någon film? Ja, kanske. Om pappa hittar något...
Det luktar smör ända ut hit! Hur mycket smör har dem?! Antar att det är lagom mycket, (haha) tror i alla fall inte att det blir överdrivet mycket.
Nu har jag skrivit ett helt (halvt?) inlägg om poppade popcorn. Ibland förvånar det mig. Hur jag kan skriva så mycket om en så obetydlig sak... (Beror väl på vem man frågar, men det kanske inte är något som betyder så jätte mycket... Kanske inte något att blogga om precis) Det gör mig glad. Jag är glad att jag kan skriva "så mycket" om så "obetydliga" saker.
Skriver mer imorgon! (Förmodligen innan 19.00, eftersom att det inte är skola imorgon)

Fredagsmys

2010-03-12 / 19:06:38
Ikväll hoppas jag att det blir mysigt. Kanske i alla fall... Jag ska i alla fall sitta nu, till 21.00 (eller så kanske jag slutar en halvtimme senare, jag vet inte riktigt). Om det nu blir fredagsmys (det beror också på om föräldrarna kan somna de små först) så blir det popcorn till.
Poppade popcorn, med smör. Hoppas att det går något bra på tv också... Annars kan man ju kolla på tvtablån. Det blir säkert jätte mysigt. Vi får hoppas det. Förresten så såg jag det senaste avsnittet av Vampire Diaries som jag hade missat. Såg det idag.

Fantasilös

2010-03-11 / 19:59:18
Idag är jag helt fantasilös... Vet inte alls vad jag ska skriva. Gick hem från skolan eftersom att jag hade ont i magen. Men imorgon ska jag dit igen, och då är det fredag!
Blir inte alls lång dag för mig. Efter lunchen tar jag bussen hem till pappa, och där slappar jag resten av veckan... Haha. Nja, inte riktigt.
Okej, det är inget speciellt jag ska göra eller så. Men, jag vet inte. När jag kommit hem till pappa ska jag väl kanske sätta mig och läsa, se på tv eller kolla på datorn snabbt...
Men först av allt när jag kommit hem till pappa, ska jag gå en runda runt huset! Hoppas bara att det inte är för kallt ute... Då blir det ju bara jobbigt. Men, jag ska göra det bästa av situationen!

Efterlyst 21.00

2010-03-10 / 20:47:31
Det ska jag titta på. Börjar snart... Usch vad spännande det blir den här gången! Någon som sett reklamen? Tror det blir jätte bra.
Ja... Nu finns det nog inte så mycket mer att skriva. Går till 15.00 imorgon och efter efterlyst ska jag lägga mig och sova. Sådär! Efterlyst blir nog, som sagt, jätte bra.
Skriver mer imorgon.

Virkning på syslöjden

2010-03-10 / 16:06:38
(Egentligen heter det väl textilslöjd? Jag säger syslöjd)
Idag var det skola! Som vanligt. Ska fundera, har för mig att det hände något specielt idag... Just det! Eller, egentligen är det väl inte så specielt.
Det var rätt länge sedan jag virkade. Vad är det jag kan virka egentligen...? Tror det heter luftmaskor. De man gör i långa rader (sen kan man ju typ vända också, men då är det väl någon annan maska? Måste komma på vad den heter, den maskan).
Nu får vi äntligen välja vad vi ska göra själva! Så, jag vill virka. Först skulle jag träna på de saker man skulle kunna innan man började virka "på riktigt". Jag satt med ett datorprogram och lärde mig maskor... Efter att man gjort luftmaskan gick man typ in i den, tog garnet (tråden?) och ut med det igen. Svårt att förklara. Försöker bara komma på vad det hette... Om jag inte kommer på det nu så ska jag redigera det här inlägget och skriva till det när jag kommer på det!
När jag tränat klart så ska jag alltså börja virka. Men jag har fortfarande ingen aning om vad jag vill virka. Inte något svårt (det klarar jag inte)... Helst inte något som tar typ flera år (har de ens så man kan göra saker som tar så lång tid? Om det ens finns saker som tar så lång tid att göra), haha.
Men, något lagom svårt. Kanske något lätt. Så kan jag göra något lite svårare sen. Men jag vet fortfarande inte, vad ska jag göra?
Inte en grytlapp... Eller? Kanske. Det är typ det enda jag kommer på. Någon som vet något man kan virka, som inte är så jätte svårt (som inte är en grytlapp)?

Tacos till middag

2010-03-09 / 19:28:40
Ja, det var vad vi åt, jag och mamma. Tacos... God tacos. Jag älskar nachochips! Jätte gott. Vi har typ två påsar i skafferiet, så vi tog rätt mycket. Tror att vi kanske öppnade den andra påsen... Eller, jag vet inte.



Här är mitt fina matbord hemma hos mamma... Och i skålen där i mitten står det nachochips! Det där gröna är gurka, och det sista är köttfärsås... Så är det någon sås också. (Skrev bara var det var för att jag inte kommer på något annat att skriva) Åh juste, ost också.
Det var väl det vi åt till middag... Sen fanns det lök också, fast det tycker inte jag om.
Efter det här inlägget kanske jag inte skriver mer... Förmodligen inte. Men skriver imorgon!

Mina planer för resten dagen

2010-03-09 / 19:16:04
Nej, det blir nog ingen promenad. Nu är klockan 19.12, och jag ska sitta här nu fram tills 20.00... Då ska jag göra mig iordning och sätta mig och läsa i soffan. Sen sitter jag väl där och läser tills 21.00, då jag ska titta på House. Sen ska jag förmodligen lägga mig, eftersom att det är skola imorgon (hade studiedag idag)...
Så, det är nog inget mer jag ska göra idag... Nej, förmodligen inte.

En promenad?

2010-03-09 / 18:16:46
Jag vet inte. Kanske... Ska jag ta en promenad nu? Okej, inte precis nu. Först ska mamma komma hem, och då ska vi kanske gå en promenad. Det skulle i och för sig varit rätt mysigt. Men det ser rätt kallt ut. Är det kallt ute? Det är lite småmörkt, liksom. Inte mörkt egentligen, men "ljummet" mörkt.
Vi får se. Bara det inte är för kallt så. Jag tänker inte gå ut om det är kallt. Men jo, det hade ju varit mysigt att gå en sväng med mamma.
Vi ska ju hinna med att laga mat också... Sen börjar ju House 21.00. Så då är frågan om vi verkligen hinner göra allt det. Dessutom har jag franska tills imorgon. Alltså ska jag hinna:

Gå en promenad.
Laga och äta mat.
Träna franska glosor.
Se på House.

Ja, kanske... Vi får se. Annars så får jag väl göra det imorgon eller något. Men, först av allt ska jag äta och göra läxan! Sen får vi se om vi hinner gå en promenad. Och House, det är ett måste.

Misslyckade nudlar - eller?

2010-03-09 / 13:51:07
Jag skulle göra nudlar, vilket oftast går bra. Men den här gången gick det inte lika bra alls...
Det var snabbnudlar, med orientsmak (vad är det för smak?). Tog av locket, tömde den lilla påsen (där smaken finns) och tillsatte kokande vatten i "bägaren" (förpackningen nudlarna var i). Sen skulle man täcka locket, och låta det vara så i tre minuter - och jag kom nyss på att jag inte gjorde det sista.
Var antagligen därför de blev så... Hårda. När jag trodde att de var klara var de fortfarande hårda. Så jag hällde ut dem i en vanlig kastrull och gjorde om allt...
blev de rätt så bra, fast utan smak. Nudlar blev det i alla fall, smaksatta eller inte!

Avril Lavigne - Underground

2010-03-09 / 09:29:34
Hittade den här låten efter att ha sett filmen, vilket jag gjorde... I förrgår? Ja, eller nej... Det var nog igår. Hur som helst, den här låten var i eftertexterna på filmen! Så, jag hittade låten på youtube. Med Avril Lavigne!




Tycker den är bra. Jätte bra... Skrev ju att jag hade sett filmen förut, på bio (eller hur?).
Min favorit del är 1:37 - 2:11, och refrängen såklart. Texten till min favorit del:
"I found myself in wonderland, get back on my feet again. Is this real? Is this pretend? I'll take a stand until the end. I... I'll get by. I... I'll survive."
That's it! Nu har jag nog lyssnat på den typ... fyra gånger. Dags att lyssna på något annat.

Äntligen är jag färdig

2010-03-09 / 08:04:07
Nu är jag nog färdig. Äntligen! Efter att ha kollat på Kokorochans blogg så fick jag ändra lite själv. Men, tack Kokorochan! Skulle inte ha klarat det utan dig.
Hur som helst, det gick bra. Tillslut. Klart att jag visste att det kunde bli fel, så därför sparade jag mina kodmallar i ett word-dokument på datorn... Och eftersom att jag inte visste vilken kod (d.v.s. kod-del) jag skulle ta bort, så fick jag prova mig fram. (Jag ville ha en profilbild utan länk)
Och efter åtta sparade kodmallar och lite till klarade jag det! Det var bara en sak som gjorde (som fortfarande gör) mig lite förbryllad.
Här skulle man skriva in färgen på texten: COLOR="black" sen fanns det också två andra, på varsin sida om den, som var typsnitt och storlek. Men hur som helst.
Före att det stod "black" så stod det "pink". Och nej, jag vill i alla fall inte ha rosa text (eftersom att jag inte tror att det skulle passa så bra till min blogg). Så, jag skulle då ändra färg. Skrev "grey"...
Och texten blev grön. Typ ljusgrön, en aning lysande. Hur...? Lite knäppt, jag hade nog väntat mig grått, eller åtminstone något som liknade grått.
Men det gick som sagt till slut bra, och färgen blev svart. Inget mer pysslande på den fronten, inte på ett tag i alla fall. Alltså, antar jag, mer skrivande!

Voododockor

2010-03-08 / 16:31:07
(Angående kategorival; det här är pyssel och skapande... eller hur?)
Hittade den här jätte söta (är den verkligen så söt?) sidan!  Någon annan som tycker om den? http://voodolls.se/
När jag var mindre (okej, inte så mycket mindre direkt... Men några år sedan kanske) så gjorde jag en voododocka hemma.
Den var gjort av strumpor... Det var några strumpor inuti en annan strumpa, som var knuten längst upp (så att de andra strumporna inte skulle ramla ut). Den strumpan som var längst ut (alltså den strumpan man såg, eftersom att de andra var inuti den) var svart. Randig, lite ljussvart... Eller ja, ränderna var i alla fall mörkare svart än själva strumpan. Sen så hade den två par nålar med grön plupp längst upp (alla nålar har väl ett namn? Ska se om jag kan ta reda på vad den nålen heter), det var ögonen.


"Bridella är tidernas vackraste brud. Hon är intelligent och generös. Även om hennes humor är långt mer sofistikerad än hennes mans så skrattar hon gärna åt hans skämt. Hon kan pyssla om honom när han har 37,5 graders feber och tycker synd om sig själv.

Bridella har visst överseende med att hennes man refererar till Zlatan som om han vore en familjemedlem. Hon kan även tänka sig att sanktionera en och annan helkväll med polarna.

Bridellas krafter ger din partner alla de goda egenskaper en fantastisk fru ska ha (och låter dig aldrig glömma er bröllopsdag)."


källa (här hittar man Bridella, m.fl.)


Det är min favorit! I alla fall till utseendet. Men det är klart att jag inte har sett alla än, så jag ska väl kolla vidare senare antar jag.
Tänk om man skulle få sådana i bröllopspresent. Men, det här: "Bridellas krafter ger din partner alla de goda egenskaper en fantastisk fru ska ha", om man nu har valt sig att gifta sig med någon... Har inte den personen redan alla de där goda egenskaperna en fantastiskt fru ska ha då, eftersom man valde just den partner man valde (man själv borde väl kanske tycka det i alla fall)?
Kanske inte. Det kanske ändå är skönt att vara lite mer på "den säkra" sidan.

Kemin idag: Kromatografi

2010-03-08 / 15:47:36
"Vi klippte av en bit av ett filterpapper som vi hade fått. Sen ritade vi en prick på remsan ungefär 1 cm från nederkanten. Efter det hällde vi i lite vatten i en bägare, och hällde hängde upp papperet (man kan hålla papperet också) så att bara nederkanten hamnar i vattnet, inte hela remsan. Sen ska pricken (det ska vara en färgprick) vara ovanför vattenytan.

Rita och beskriv
----->

Orange: Färgpricken blev rosa och gul längst upp.
Grön: En annan blev grön och ljusgrön längst upp.
Rosa: Blev ljusrosa längst ner och starkare rosa där uppe.
Brun: Lite som ett ägg. Brun-gul längst ner... Det ändras liksom."

Jag har faktiskt ritat en bild, men det blir ju lite svårt att sätta in den här. Eller jo, jag skulle ju kunna ta foto. Men tänkt er en bägare med pilar lite här och där. (Pilar på de olika sakerna, vattnet, bägaren, pappers remsan och färgpricken på remsan)

"Vattnet var kallt... Ungefär 100 ml. (Det var alltså 100 ml vatten i bägaren)
Detta är spännande. Det går ju att pröva hemma, och det är kul!
Så prova detta, om du kan.
Man använder metoden bl.a. för att dela upp olika färger i kemin.
Så metoden heter kromatografi!
Vi använde tusch-pennor."


Så skrev jag i min anteckningsbok i dagens kemi (i skolan). Det är ju en grej man kan pröva hemma, det måste ju inte vara en bägare (kan ju vara ett glas också). Det var rätt spännande. Så pröva, det är kul!

Blåsningen

2010-03-07 / 19:57:38
Ja, nu börjar blåsningen om bara några minuter... Tycker det är jätte bra, roligt. Verkligen jätte roligt! Har inte sett vad det är för några som ska vara med än... Brukar man se det i reklamen? Eller, brukar det ens vara reklam för blåsningen...?
Nåja, nu ska jag se på blåsningen, så skriver jag mer imorgon. Antar att det blir 19.00.
Vänta med spänning... På mitt nästa inlägg.

Alice i underlandet

2010-03-07 / 17:07:04
Nu har jag sett Alice i underlandet! Såg den på bio för ett tag sen, med mamma, brorsan och hans kompis. Den var bra... Har sett att den finns i 3D också, men det är inte här där jag bor... Är det typ bara i Stockholm? Nej men, om jag vill se någon film i 3D så... Antar jag att jag åker till stockholm. Men jag vet inte om jag skulle göra det ändå, härifrån är det rätt långt till stockholm.
Hur som helst! Filmen var ju typ inte alls som den andra, originalet eller så. Minns faktiskt inte så mycket av originalet, men lite.
Det var ju lite likheter, som det här med tebjudningen och... När Röda drottningen spelade krocket (var det krocket eller något annat?).

Alice i Underlandet (eng. tal)

"Tim Burton regisserar sin egen tolkning som baserar sig på Lewis Carrolls klassiska sagor Alice i Underlandet och Alice i Spegellandet – men filmenberättar en helt ny historia!"
källa

Där är filmen... Sådär ser den ut. Den ser ju helt annorlunda ut i jämförelse med den "riktiga". Tror jag ska se originalet någon gång igen, för att se lite vad det var som skiljde sig.
Hur slutade originalet egentligen? Det minns inte jag...
Så, det är Tim Burtons egna tolkning av Alice i underlandet? Är lite förvirrad nu. Men men. Det här förstår jag i alla fall inte; Alice i Spegellandet? Vad är det för något? Har jag inte hört talas om.
Filmen var i alla fall jätte bra! Spännande och så.
Om man kollar på hattmakarens (han som är på omslaget) ansiktsdrag... Är han inte lite lik Elijah Wood? Försök att tänka utan sminket då. Hm... En aning?

Snälla, inga mardrömmar inatt

2010-03-06 / 19:53:43
(Angående kategorival; det här är ovanligt!)
Glömde att skriva det förut. I förrgår, på kvällen, så drömde jag en mardröm. Någon som vill veta vad det var jag drömde? Tänk er själva... Det var jätte läskigt. Men men, stryker över det (så ni som inte vill veta vad jag drömde, läs inte följande överstrukna stycke)
Nej. Jag kan inte skriver det. Usch. Nåja, det är inte det som är poängen.
Nu var det i alla fall så att jag drömde en mardröm till, natten som var. Hur kan man drömma två mardrömmar i rad?! Så, det är defenetivt rekord om jag drömmer en mardröm inatt igen.
Men jag hade i och för sig sett en läskig film innan jag gick och la mig... Och ikväll ska jag ju bara kolla på melodifestivalen. Inget läskigt med det.
So I guess I'll be okay, no nightmares tonight!
Allihopa, sov gott!

Mysigt med rotfruktschips

2010-03-06 / 19:10:18
Här är rokfruktschipsen vi köpte när vi äntligen hade kommit fram till affären! Det tog nämligen rätt långt tid, mamma ville att vi skulle gå eftersom att det var så fint väder ute.
Och ja, det var fint väder, tills vi kom ut. Det blåste, men det var inte så farligt. Men vi frös, när vi gick iväg. Efter ungefär 20 minuters vandring ut till stan så kom vi äntligen fram.
Väl framme köpte vi lördagsgodis, toapapper, hårspray och... Rotfruktschips. Ja, det var nog det vi köpte. Det var klart att det var kallt när vi gick hem också...
 


Så vad tycks? Egentligen så är det min brorsas rotfrukschips... Så det är bara jag och mamma som äter godis. Men tyckte bara att själva chipspåsen var så fin!
Blev det konstigt nu? Som om hela inlägget skulle handla om en påse rotfruktschips. Men men... Må så vara. Kanske hinner blogga lite till innan jag ska se melodifestivalen.
Mysigt blir det nog! Kanske lite konstig rubrik? Tycker den ser spännande ut.

Lite besökare? Helt ok

2010-03-06 / 10:32:14
Det är inte det som är poängen! På min förra hade jag rätt många, som högst lite mer än 1000 i månaden. Och jag tröttnade, därför gjorde jag en ny blogg, den här.
Det är klart att jag inte förväntar mig att ha 500 besökare eller något i månaden när jag nyss börjat! Och jag har faktiskt länkat därifrån hit, så om alla de där besökarna vill fortsätta följa mig så kan de göra det. Och jo, jag kan väl hålla med om att det kanske inte var en så bra ide när jag nu hade så många besökare.
Men jag tröttnade faktiskt. Meningen med att blogga, tycker jag, är att ha roligt. Inte att ha många besökare... Även om det säkert gör att det blir roligare att blogga, eftersom att man då vet att det finns någon som vill läsa det man skriver.
Min blogg kanske bara inte är upptäckt än? Den kanske blir jätte bra sen, när någon vet om den? Min bror verkar vara sur p.g.a. det, att jag nu har så lite besökare... Men eftersom att jag har haft bloggen i bara några dagar (5? Nej, jag vet inte) och hade 10 besökare en dag, så är jag nöjd.
Det är en bra början! Känner att jag faktiskt vill blogga här nu. Och det är viktigare än att ha många besökare, tycker jag.
Synpunkter på min åsikt? Kommentera!

Film: Gone Baby Gone

2010-03-06 / 10:20:07
Igår kväll kollade jag på filmen Gone Baby Gone med mamma och brorsan.

"Kritikerna hyllar Ben Afflecks regidebut. När två unga privatdetektiver (Casey Affleck, Good Will Hunting, och Michelle Monaghan, Mission: Impossible III ) kopplas in för att försöka hitta en liten flicka som försvunnit under mystiska omständigheter, hamnar de i ett virrvarr av lögner, där igenting är vad det ser ut att vara. Snart tvingas de sätta allt på spel ? sin relation, sitt förstånd och sina liv i sökandet efter flickan. Casey Affleck, Michelle Monaghan och Morgan Freeman är fantastiska i sina roller. Även Amy Ryan (Capote) imponerar stort i det här spännande kriminaldramat."
Källa

Den var bra, det var den... Kollade på tvtablån, och det var den enda filmen som jag tyckte verkade bra. Men den var rekommenderad från 15 år (är 13). Men eftersom att jag satt och tittade med mamma och brorsan, så gick det bra.
Men jag drömde en mardröm inatt, och det gjorde jag också i förrgår! Alltså, två mardrömmar i sträck. Vad kan det bero på? Kanske skulle sett en annan film.
Det var väl inte så att den var sådär läskig, det var ju ingen skräckfilm. Det var nog mest drama och mystik kan man väl säga...
Men den var bra!

Hela dagen idag: Ny design

2010-03-05 / 20:00:38
Hela dagen idag (slutade tidigt i skolan, så ja, så gott som i alla fall) har jag letat designer... Och provat att ändra lite o.s.v. Fick t.o.m. till en egen profilbild och det där, men allt ihop såg inte riktigt bra ut. Så jag ska se om jag kan fixa det på något annat sätt, imorgon kanske - då jag har mer tid.

Kokorochan skriver att hon tänker börja lägga upp tutorials (?) på bloggen, om hur man gör när man lägger in sådant. Det ser jag fram emot, ska hålla utkik! Gick ju i och för sig utan henne, men det skulle ju vara roligare att göra det själv... Dessutom blev jag inte nöjd.

Så vi får se hur det blir! Nöjer mig med det här just nu, tycker att det är rätt bra. Har ändrat stilen på texten (teckensnittet, skriver man så?) och gjort så att den är en aning större... 
Tycker att det känns så ihop-klämt annars. Så litet, så jag gjorde det större. (Ändrade bredden o.s.v., provade mig fram tills jag blev nöjd... Så om det var på 20, ändrade jag till 23)
Nu ska jag snart äta tror jag. Om jag inte skriver mer idag, så skriver jag mer imorgon!

Galet på bilden

2010-03-05 / 12:35:56
Vår första lektion på dagen (fredag) är bild... Vår bildlärare sa att vi skulle göra något helt galet, en ansikte. Att man inte skulle tänka, utan bara måla typ.
Tidigare har vi hållt på med färgcirkeln (den innehåller grön, röd blå och gul). Så nästa gång ska vi färglägga våra bilder (med vattenfärg) i bara en enda färg. Fast, olika nyanser av färgen. 
Jag hoppas i alla fall att det ska gå bra... Det var precis därför jag tog kort på bilden innan jag började måla på den (jag har inte börjat än heller), är rädd att jag kanske förstör den...

 

Tycker den blev rätt bra. Typ lite... Lekfull sådär. Där är väl ok? Ja, det här blev väl inget människo-ansikte precis, men det var ingen regel heller.
Funderar på att göra den i olika nyanser av gult, eller rött.

Något gott ikväll

2010-03-04 / 19:45:12
Japp, det blir det! Undrar vad det blir... Stina (pappas sambo) har inte berättat vad det är hon har köpt. Hon fyller år på lördag eller så, och jag åker hem till mamma på fredag. Så det får bli ikväll, torsdag (ska hem till mamma efter skolan imorgon).
Jag och brorsan bråkade typ nästan om vad vi ville att hon (Stina) skulle köpa! Så det blev hon som fick bestämma. Både hon och pappa vill äta sockerkaka. Men jag tycker att det är så tråkigt med bara sockerkaka! Men om det blir sockerkaka så ska vi ha något på den, säger pappa.
Annars skulle jag vilja ha en prinsesstårta, men det är väl lite överdrivet (enligt dem). Men ja, annars skulle jag tycka att chokladbollar eller typ kokosbollar (ni vet sådana med grädde i, fast grädde typ).
Men men, det blir nog bra.
Ska dessutom se på Vampire Diaries tror jag, 20.00. Skriver mer imorgon!

Mörkt nu, varför inte på earth hour?

2010-03-04 / 19:26:39
Nu är det verkligen mörkt ute. Min pappa bad mig för en liten stund sedan att gå ner och köpa mjölk. Det var då jag tittade ut genom fönster och såg hur mörkt det var...
Frågade varför det var så mörkt nu, för även om det är vinter, så brukar det aldrig vara såhär mörkt. Han sa att det var för att kommunen behövde pengar.
Så det är därför det är så mörkt här, för att kommunen behöver pengar? Jaha... Lycka till då. Men det är synd att det inte var lika mörkt som det är nu på earth hour.
När det var earth hour, så var jag ute med mamma och brorsan och skulle se när allt släcktes ner - trodde vi. Ingenting släckte. Eller jo, några privatpersoners hus vad jag minns.
Tycker att det är synd att kommunen inte släckte ner lite mer. Men men, det är vi som har ansvaret för vår planet. Jag och min familj gjorde i alla fall vad vi kunde.
Kanske någon annanstans där det var mer släckt än här där jag bor? Man får väl hoppas det.

Välkommen till min nya blogg

2010-03-04 / 18:22:40
Nu har jag alltså gjort en blogg - igen... Har nämligen haft två andra, "seriösa" (d.v.s. att jag har skrivit och varit aktiv på dem), bloggar innan denna.
Så jag hoppas att jag ska kunna hålla liv i den här. Det är bara så svårt att veta vad man ska ha för bloggadress. Men jag nöjer mig nog med den här, eller?
http://thinkermanda.blogg.se/

Ska se på efterlyst om ett tag, så måste göra mig iordning egentligen. Men kanske ska skriva lite om mig själv först, innan jag går...
Heter egentligen Amanda (vem heter thinkermanda egentligen?), därav adressen thinkermanda. Thinker blev det med inspiration från en annan blogg, och manda är ju som ett slags smeknamn. Hur som helst, om mig nu!
Heter alltså Amanda, och är tretton år gammal. Fyller år den 5:e oktober, föddes 1996. Gillar att skriva och att läsa. Min favorit bok är chain mail - skicka vidare, och Flickan under gatan.