Hårspännen

2010-04-30 / 12:22:33
Nu har jag varit ute... I regnet. Det regnade jätte mycket!
Hur som helst så var det rätt roligt ändå. Först matade vi fåglarna... Och sedan så skulle vi handla. Före det så gick vi till H&M och där köpte jag några hårspännen och två rosetter!

(Bild kommer...)

Det var väl det. Blev jätte glad att det fanns där! Jag skulle köpa hårspännen för de jag har nu (tycker jag) är för små... Liksom, för korta. Jag behöver längre så att allt hår kommer med... Så de här blev mycket längre än de andra jag har! Och rosetternas hårspänne (där man sätter fast dem) är också rätt långa. Ja, jag är jätte nöjd!

Ana Johnson - We Are

2010-04-26 / 20:07:34
Jag hittade den! Det var den här låten (bl.a.?) som var med på teatern jag såg igår... Ingen för någon, den var jätte bra. I alla fall, här är den...



Än en gång är jag förvånad över hur snabbt jag hittade den - eller ja, d.v.s. att jag är förvånad över hur snabbt jag hittade den här och andra jag hittat, som jag hört utan att veta titeln på. Men egentligen är det väl inte så svårt? Jag var lite orolig att jag inte skulle komma ihåg hur den gick när jag kom hem, men det gjorde jag.
Jag kom ihåg lite av texten, och det gick rätt bra att hitta låten med det. Först hittade jag lite andra låtar, så jag var lite orolig att jag faktiskt inte skulle hitta den.
Men det gjorde jag, och här är den nu! Nu blev jag faktiskt på blogghumör... Men jag har tyvärr inte tid, måste träna inför manuset till teatern (m.m...), men imorgon.

Förresten, jag ska ha uppvisning nästa torsdag! Undrar om det var någon festival då? Eller så var det näst nästa gång... Vi ska förmodligen få äran att "inviga festivalen". (P.g.a. att våra sminkningar tydligen är de mest avancerade, haha.) Spännande!

Bokrecension: Flickan från ovan

2010-04-24 / 19:48:48

Nu har jag läst klart den! Lånade nyss en annan bok på skolans bibliotek, och eftersom att jag hade den här kvar så frågade hon - bibliotekarien - vart Flickan från ovan var. Och då sa jag att jag nästan läst klart den, vilket jag gjorde senare samma dag... Så jag ska lämna tillbaks den på måndag.



Författarens namn
Alice Sebold

Genre
Drama

Kort beskrivning av handlingen
Susie Salmon är fjorton år gammal och upplever sin första förälskelse då hon blir våldtagen och mördad av en granne. Från sin plats i himlen klänger hon sig fast vid de levandes värld. Under många år följer hon sin familj i dess sorgearbete, mördaren och polisens arbete, tills den dag hennes önskningar ser ut att gå i uppfyllelse. 

Ange i vilken tid och miljö boken utspelar sig
Nutid, himlen, vanlig stadsmiljö.

Bästa delen av boken
Skriver väl oftast att allt är bra... Jag kanske borde byta ut den här delen? Hm... Nåja. Bästa delen av boken var nog när Susie fick träffa sin kärlek igen, i Ruths kropp.

Första tanken om boken
Jag tänkte att den skulle vara bra. Ja, annars skulle jag väl inte ha lånat den? Men den var bättre än jag hade föreställt mig. Jag hade nog trott att den skulle bli långtråkig, men det blev den inte.

Skriv vad du tyckte om boken och varför
Det här kan vara svårt ibland, den här delen... Men ja, jag tyckte att boken var bra. Kanske för att den inte var långtråkig - vilket jag kände att den kanske skulle bli efter ett tag - och för att det fanns en drivkraft hela tiden typ... Om det hade varit en annan bok kanske jag inte hade orkat läsa klart den, men nu så ville jag ju veta hur det gick för Susie. Så det var klart att jag ville läsa klart den, det fanns liksom driv i det hela. Det var en sak jag tyckte om med den här boken...

Filmrecension: Kid Svensk

2010-04-18 / 09:26:45
Äntligen har jag sett den! Yvonne har alltid sagt att jag ska se den... Och nu har jag gjort det. Den var bra! Och jag hittade faktiskt andra jätte bra filmer som jag skulle vilja se när jag var på hemmakväll, där vi hyrde den.



Filmens titel

Kid Svensk

Regissörens namn
Nanna Huolman

Genre

Drama

Kort beskrivning av handlingen
Kirsi bor med sin mamma i Sverige. Hennes mamma kan inte svenska, vilket Kirsi tycker är väldigt jobbigt. Egentligen vill Kirsi heta Kid, Kid Svensk. Hon känner sig inte finsk, hennes pappa har drunknat och hennes mamma bryr sig inte om hur hon känner sig. Kid ska spendera sommaren som praoelev på radio Göteborg, men istället hamnar hon i finska Karelen. Kid gör elaka inslag om finland på en stulen bandspelare medan hon är där, då hon egentligen skulle varit i Göteborg, medan hennes mamma öppnar en rallyresturang.

Ange i vilken tid och miljö filmen utspelar sig
Nutid, landet eller så?

Bästa delen av filmen
Slutet var bra... Nej men, allt var bra. Men jag tycker nog att slutet var bäst ändå. Egentligen tycker jag att det är lite synd att det alltid blir slutet på alla filmer... Eller, när de var på båten! Kid och Jamppe.

Första tanken om filmen
Det var Yvonne som ville att vi skulle se filmen, hon har hela tiden sagt att jag säkert skulle tycka att den var jätte bra. Och när jag började se på den slog det mig att jag faktiskt inte hade en aning om vad den handlade om, bara att hon sagt att jag skulle tycka att den var bra.

Skriv vad du tyckte om filmen och varför
Bra, som sagt. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, varför? Hm... Den hade liksom ett bra tempo, man kunde följa med i den o.s.v. Även om det var rätt många namn (egentligen inte, kändes bara så lite), så hängde man med. Den hade ett bra tempo så att man kunde följa med i den utan att behöva anstränga sig särskilt mycket, men den var också väldigt bra eftersom att den visar hur det kan vara i den situationen. När man, som Kid (Kirsi), har en mamma som egentligen inte vill bo i svergie och inte lyssnar på en. En bra film som tar upp ett viktigt (spännande? bra i alla fall) ämne. 

Till Yvonne ikväll

2010-04-17 / 12:09:19
Ja, jag kom inte på någon bättre rubrik. Ska till Yvonne - mammas kompis - ikväll. Innan vi åker dit ska vi ha köpt mat - Yvonne orkar inte laga själv - och godis. Sen ska vi väl sitta där och mysa, och kanske åka hem... Eller alltså det ska vi, vi ska inte sova över där. Men vi kanske äter godiset där också (alltså inte åker hem och har mys utan är med henne där och har det).
Egentligen vet jag inte varför jag skrev det här inlägget, kändes bara som att det var dags nu... Så, här är inlägget! Lite om vad jag ska göra idag (ikväll). Imorgon kan jag ju skriva hur det blev... Fredagsmyset igårkväll blev lyckat. Tittade först på Talang, och sen när Anna Anka söker assistent började bytte vi över - men vi missade ändå de första tio minuterna. Men det var bra... Och roligt. Duktigt av Sandybell (stavning?) att hjälpa till att städa det där hotelrummet trots att det var så äckligt, med tanke på hennes fobi! Vet inte vem jag tycker skulle ha åkt ut... Men det var ju lite knäppt, det Per-Robin sa till henne när hon sminkades (var det då?). Något i stil med "I had a barbie, that looked like you when i was little. But in the end I tore the head of" (vet inte riktigt om jag stavade rätt, men men). Det är i alla fall vad jag ska göra ikväll! Skriver nog inte mer ikväll, men imorgon.

Bokrecension: Min vän Henry

2010-04-16 / 13:03:39
Nu har jag äntligen läst klart den! Fick den i julklapp...



Författarens namn
Nuala Gardner

Genre
Biografi

Kort beskrivning av handlingen
Nuala föder en pojke som hon och hans man döper till Dale. Redan vid födseln visar sig något vara fel, och det visar sig att han har grav autism. Det dagliga livet blir ett slagfält, men tillslut kommer en Golden retriever till familjen, och förändrar allt. Henry och Dale får blir väldigt bra vänner, och med stor hjälp av Henry lyckas Dale att göra saker som andra barn gör och föräldrar oftast tar för givet. 

Ange i vilken tid och miljö boken utspelar sig
Nutid, vanlig miljö typ.

Bästa delen av boken
Ingen aning... Det var rätt bra överallt. Men jag tog ju en liten paus, så jag vet inte. Kanske i slutet?

Första tanken om boken
Jag trodde att den skulle vara urtråkig! När jag fick den så tänkte jag "den här ser ju jätte tråkig ut... skulle aldrig ha valt den själv". Det skulle jag nog inte, men jag tycker att det kan vara bra att ibland läsa böcker man inte skulle ha valt själv. Oftast - gäller mig då - så visar det sig att de böcker man inte skulle valt själv men ändå läser är förvånansvärt bra.

Skriv vad du tyckte om boken och varför
Den var bra... Typ vanligt bra. Gillar biografer. Den här var spännande eftersom att det var Dales mamma som skrev den. Och det var väldigt bra i slutet tycker jag, där man kunde läsa Dale själv kommentera olika händelser i boken, och förklara dem. 

Kidnappningen

2010-04-15 / 15:33:30
Det var jätte roligt! Det gick bra också. Vi stod utanför och väntade på att bli insläppta... Och det blev vi ju, som vanligt. Sen när vi kom in så skulle en av oss skriva dagens datum. Och då kom "kidnapparna" in. De skrek att alla skulle lägga sig på golvet, vilket alla gjorde. Då tog de med Bella ut, och innan de gick satte de på henne ögonbindel och hörselskydd.
Det blev lite fnissigt, men det märktes tydligen inte... Det tyckte i alla fall inte Bella, för efter det så sa hon:
"Jag tyckte att ni var så tysta, ni var så allvarliga, så jag trodde det var på riktigt!"
Sen sa hon också något om att hon trodde att vi skulle kidnappa henne som straff (?) för alla gånger hon skällt på oss, hehe. Stackars Bella! Hon blev visst räddare än vi tänkt oss.
I alla fall. När de - kidnapparna och Bella - hade gått ut, ställde vi oss upp. Vi tog fram kladdkakorna som alla hade bakat (inte alla, men det var typ fem stycken, och en laktosfri till Bella). Vi tog fram tallrikar, och så berättade vi för vår andra lärare (hon som ska vara vår engelska lärare när Bella har slutat, nu då alltså. Hon har varit med några gånger förut också) vad vi skulle göra.
Och när Bella kom tillbaks började hon att gråta, lite smått. Hon sa att det var jätte fint och att hon tyckte att vi var en jätte bra klass, o.s.v. Sen så åt vi kladdkakan... En av killarna kräktes faktiskt efteråt inne på toaletten. Han åt typ sju stycken stora bitar. Så Bella låste den toan så att inga andra skulle gå in dit av misstag... Undrar vad som händer när någon kommer in dit nästa gång? Man får hoppas att Bella sa till någon.
Hon hade själv tagit med sig kakor och saft, vilket vi fick efter att vi ätit kladdkakan... Allt gick jätte bra. De här "kidnapparna" var två killar från klassen. Man såg faktiskt inte att det var dem! Så de kanske hade kunnat kidnappa någon på riktigt? Jag förstår att hon blev rädd om hon trodde att det var på riktigt. "Kidnapparna" hade med sig ett baseboll trä och en pistol (ingen riktig, men den såg riktigt ut).

Brev

2010-04-14 / 20:00:11
Vet inte riktigt vad jag ska skriva, så jag tänkte att jag kunde skriva ett brev-inlägg (vi får se vad det blir). Jag älskar att skriva/läsa brev! Det är så spännande att öppna ett brev som man själv har fått (jag brukar inte få så många brev, om man bortser från de från tandvården o.s.v.), speciellt när det är från någon man brevväxlar med... Men just nu är det inte riktigt någon.
Eller jo, en egentligen. Men jag är lite seg på att svara, så det var typ förra jullovet som hon skrev till mig, måste verkligen bli bättre på att svara! 
Förut skrev jag med en tjej från danmark. Det var några av mina klasskompisar som hittade en faskpost på en ö vi övernattade på... Det var jätte spännande. Alla fick varsin brevvän, och jag fick en som hette Anna. Men vår mentor - hon som hade hand om allt det - blev sjuk och var tvungen att sluta. Men jag fick hennes msn innan det hände, så jag fick då hennes hemadress. Dock skickade hon ett, och jag ett svar, och sen har hon inte skrivit tillbaks. Hon kanske tappade bort min adress? Verkligen tråkigt i så fall. Skulle verkligen bli förvånad om jag fick ett svar från henne nu.




Källa: Google


Man kanske skickar mejl nu istället för brev? Ja, nu finns ju datorer och så... Dessutom är det ju helt gratis att skicka mejl, om man bortser från att det kostar med själva internet. Då kanske det blir dyrare att skicka mejl än att skicka brev egentligen? Ett frimärke kostar väl bara ungefär 7 kr, kuvert och brevpapper i ett kanske 40 kr? Har ingen aning, beror ju på om man köper en låda eller var för sig.
However, jag älskar att få brev! Är också roligt att skriva. Jag har en massa brevpapper och kuvert. Har fått i födelsedagspresent och så... Tycker att det är jätte bra när det är brevvänner i tidningar. Som t.ex. tidningen Julia och W.i.t.c.h. Ibland avstår jag från att prenumerera/köpa en tidning p.g.a. att den inte har någon sådan brevväns-sida... Är ju verkligen bra, så är det ju lite större chans att man hittar någon med samma intressen som en själv (?).
Vart kommer en flaskpost om man skickar ut en i havet här från sverige? Skulle vilja prova det... Fast tänk om man skrev sin hemadress och så var det någon jätte konstig typ som hittade det? Vem vet... Hehe. Kanske är bättre att ta mejl först, och sen så kan man ge den som hittat flaskposten (om det är någon man gillar) hemadressen så att man kan börja brevväxla.
Vi får se hur det blir med allt brevväxlande! Har sett att det finns sidor på internet också där man kan hitta brevvänner. Hade ju i och för sig varit kul med någon i något annat land... Typ något sånt här: en tjej/kille, ca. 14 år, bor i england (eller något). Då hade man ju kunnat skriva på engelska! Om det hade varit från tyskland eller typ frankrike hade det också blivit engelska för mig... Men, det är ju inte alls säkert att jag får någon brevvän som bor så långt bort. Hade varit jätte roligt ändå, ända från england! Wow. Men jag ska nog fortsätta här i sverige ett tag till... Det är jätte roligt oavsett. Kanske kan lägga en flaskpost någonstans (men då blir det ju i och för sig inte en flaskpost... ett brev helt enkelt) när jag är i grekland? Hehe, undrar vad de som säger hittar det. I så fall skriver jag nog inte min hemadress, även om jag nu inte tror att den här som nu hittar brevet skulle kunna komma hit eller så. Man kanske kan lämna det till hotellet och säga att nästa flicka som är ca. 13, 18 år ska ta brevet och brevväxla med mig? Haha.  

Läsa den här?

2010-04-13 / 17:23:04
Ja, det var ju lättare sagt än gjort... Och det konstiga är att det faktiskt finns pressröster på den här boken! Det måste vara något fel... Man kan väl inte läsa en bok utan text?




Här är den! Och jag lovar, det fanns inte text någonstans. Och jag kan ju inte visa det, (eftersom att jag inte kan
visa flera sidor samtidigt) så ni får tro mig eller inte...


Verkligen konstigt! Det bara måste vara något fel i tryckningen. Men väldigt roligt (eller vad man nu ska kalla det, ovanligt)! Tyvärr så hittade jag den i en affär, så jag kunde ju inte ta med den direkt. Jag kanske ska köpa den? Jag vet, lite onödigt... Kan ju inte läsa den.
Men jag tycker ändå inte att boken verkade bra. Den hette något sådant här: "Saker män vet om kvinnor"... Får gå tillbaks och se vad den hette. Då kanske jag faktiskt ska köpa den? Bara för skojs skull.

Lekt hela dagen

2010-04-12 / 19:22:52
Det där med spargrisen... Det blev inte idag. När jag tänkte efter så visste jag i och för sig vart den var, men jag gick inte. Ville som sagt inte gå ensam... Men som tur är så ska pappa köpa den imorgon! Antagligen när jag är i skolan. Egentligen hade jag velat följa med, men det är okej.
Lekte istället med Wilmer och Lovisa. Och ja, det är väl ungefär det jag har gjort idag. Om man bortser från att jag varit i skolan, för det är ju alla. I alla fall.
Vi lekte först att vi skulle somna en bebis, tror jag... Den hette Pingu. Jag läste för dem och Pingu, och efter två böcker kunde vi smyga ut. Fast först var vi tvugna - tyckte Wilmer - att städa upp och lägga alla saker som låg under sängen i lådorna. Det lät ju lite, men det var ju ingen riktigt sovande bebis. Men den skulle nog vaknat om det var på riktigt... När vi väckt bebisen (vi gjorde nog inget emellan, har för mig att vi somnade den - i alla fall väckte den några gånger) skulle den gå till doktorn. Detta var "Dr. Wilmer. Först skulle han ta en spruta i dockans arm, sen skulle han lyssna på hjärtat. Efter det skulle dockan bli kollad i öronen av honom. Men då ville Lovisa gå hem, när Dr. Wilmer hade ett öra kvar. Men det gick, han kollade båda öronen.
Sen gick de hem, pappa Wilmer och mamma Lovisa. Efter en stund ville Lovisa att vi skulle väcka Pingu, men det orkade inte jag... Så jag hjälpte henne att väcka den, sen fick hon leka själv.
Denna lek gick på från att jag hjälpte Lovisa efter maten, hon skulle på toa. Då pratade vi om... Ja, vad pratade vi om? Jag minns inte vad det var. Men det var i alla fall rätt roligt att prata med henne om det. Nu ska jag nog inte göra något speciellt... Kolla runt lite på internet, chatta.
Japp, det var det! Imorgon, när jag fått min spargris - som är väldigt viktig, jag har inget bra ställe att ha mina pengar på just nu, vilket leder till att de mystiskt försvinner - så ska jag lägga in en bild. Den är verkligen jätte söt!

Fint väder

2010-04-12 / 14:30:25
Just nu är det jätte fint väder utomhus! Men pappa är nog och hämtar Wilmer och Lovisa (småttingarna). Hoppas att han tar med dem ut sen... Har nog ingen lust att gå ut ensam. Eller jo, det skulle ju gå. Men det är en sak som jag har kollat på, som jag skulle vilja köpa.
Oturligt nog så vet jag inte vart den affären ligger... Det är en affär med jätte mycket saker. Det är en nalle puh-spargris för 19 kr.
Då hoppas jag att pappa vet vart den ligger, för jag vill helst inte gå vilse i stan... Men det gör jag nog inte. Pappa vet nog vart den där affären ligger, annars får jag köpa den imorgon. Nu ska jag nog äta något mellanmål och efter det så ska jag sätta mig och läsa.
Läser Dyk i av Kate Cann just nu, i svenskan. Skrev klart en skrivuppgift där, om Daniel Defoe. Men tycker att det blev rätt lite om honom, skrev mest i recensionen om Robinson Crusoe. Men men, hon skulle kolla på det nästa gång vi sågs. Förresten, vi ska kidnappa fröken! Förmodligen.
Hon ska föda barn nu om ett tag, och nästa gång vi har engelska är sista gången vi har något med henne över huvudtaget. Så vi ska göra något roligt med henne då vi ska ha engelska. (Egentligen ska vi få våra prov då, vi kanske kan få de innan vi kidnappar henne?) Vi ska typ ta henne till glassbaren eller något. Och vår andra mentor Hanna ska hjälpa till. Hon ska typ köra Bella (hon som ska bli kidnappad) i sin bil med ögonbindel.
Spännande spännande! Men vi har fortfarande inte riktigt kommit överrens om vad vi ska göra.

Hur kladdig kladdkaka?

2010-04-11 / 19:50:37
Ja, det blir det ikväll... Funderar på om jag kanske redan har skrivit ett inlägg med rubriken "Kladdkaka"? Är så fantasilös när det gäller rubriker, och vad skulle man ha för rubrik när man skriver om kladdkaka än just kladdkaka? Nåja. Lägger väl in något foto imorgon när jag tagit. Har i och för sig tagit ett från när vi bakade, men det får bli imorgon i så fall. Där kan jag ha en annan rubrik, imorgon alltså. Kanske "Från bakandet igår" eller något. Nåja, kladdkaka blir det! Längst ner på receptet stod det (i boken) "grädda den i 10-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den". Hm...
Ändrade rubriken. (Från början var det "Kladdkaka", som ni kanske listat ut om ni läst början av inlägget. Ändrade alltså från "Kladdkaka" till "En kladdig kladdkaka?", tycker som sagt att det blir så tråkigt annars.) Nu är jag nöjd med rubriken!
Men nu till rubriken. Varför just den? Kom att tänka på det: hur kladdig ska en kladdkaka vara? Jag tycker personligen (hehe, låter lite knäppt att använda det ordet) om när kladdkakor är kladdiga, eftersom att det är vad de ska vara. Kladdiga. Men då är frågan, hur kladdiga? Helst inga droppande kladdkakor. Då tycker jag att den är alldeles för kladdig... Inte så att det droppar i alla fall.
Helst skulle jag vilja ha en kladdkaka som var kladdig, lite som daim. Typ seg-kladdig. När jag tänker på kladdig tänker jag på seg... Något segt. Typ kladdig segt. Alltså, jag skulle vilja ha en seg kladdkaka. Låter i och för sig inte så gott, haha. Okej, inte en seg kladdkaka. Vet inte hur jag ska beskriva det. En kladdkaka som är kladdig, med något daim-liknande i sig... Kanske kommer på något bättre senare, på hur jag ska beskriva det.
Blev visst ett inlägg om kladdiga kladdkakor! Spännande. Gillar att det blir såhär ibland, funderingar över sånt här. För jag har ju funderat över det här tidigare.

Bokrecension: Jagad

2010-04-11 / 19:07:11
Ja, den är bra, rätt så... Den var rätt bra. Okej sådär... Inte dålig eller så, nu har jag äntligen läst klart den! Var rätt länge sedan det blev en bokrecension här, då var det Hon släpper dig aldrig av Kate Cann.



Författarens namn
Kevin Brooks

Genre
Spänning

Kort beskrivning av handlingen
En kille som heter Robert kommer till sjukhuset, i tron att han ska göra en rutinundersökning för att han haft ont i magen. Men när de kollar i hans mage ser de något de inte sett förut - silvertrådar, plastgrejer. Robert är fortfarande medveten, och får reda på att han inte är normal. Vad är han? Han flyr från sjukhuset i jakt på sanningen om honom själv.

Ange i vilken tid och miljö boken utspelar sig
Nutid, sjukhus och så. Minns inte riktigt.

Bästa delen av boken
Ja... När Robert skär upp sig själv? Vet inte riktigt, kanske i slutet. (Det är alltid så! Ska försöka komma på något annat en annan gång.)

Första tanken om boken
Att den skulle vara bra, antar jag. Det var väl därför jag lånade den... Ja, var nog inte något speciellt jag tänkte när jag började läsa den. 

Skriv vad du tyckte om boken och varför
Den var väl okej. Kändes lite lam nu i slutet... Men det var väl för att jag inte läst den på ett tag. Var så lite kvar att jag inte riktigt hann komma in i den (men jag tycker i och för sig att jag kom in i den rätt bra, kändes bara inte riktigt spännande). Tycker att den var lite seg hela tiden. Kändes liksom lite långtråkig hela tiden. Kom i olika omgångar, ibland var den spännande och hade driv i sig (?), men ibland var den långtråkig.


Inget att göra...

2010-04-10 / 20:47:43
Vet inte vad jag ska göra. Har köpt lördagsgodis, men jag är uttråkad. Nåja... Började se på My sister's keeper idag. Den var bra, i alla fall dit jag såg. Imorgon kommer jag förmodligen att se klart den (råkade skriva läsa klart den, är så van vid att jag läser nu för tiden), och då ska jag skriva en recension! Har läst att den är rätt sorglig, läste att någon "grät floder". Undrar om jag kommer att göra det... Hittills är den inte sorglig, men antar att den blir sorgligare (hoppas i alla fall det).
Sitter och lyssnar på en låt som pausas var tjugonde sekund... Ska spola tillbaks lite. Vet inte vad den heter, klickar från klipp till klipp på youtube bara. Men jag ska se när den är klar. Men åh, märkte nyss (som jag i och för sig redan visste) att man kan kolla där uppe. Står att den heter I give it all to you. Verkar i alla fall som om den heter så... Är något med twilight. Är en tjej som sjunger, tror jag... Eller nej, det är nog en kille. Lyssnar inte direkt på vad han/hon sjunger, lyssnade mest på basen. Men nu har jag höjt, förut var det rätt mycket som ett bakgrundsljud... Men den är bra typ, rätt så, och det är en kille som sjunger.
Nu vet jag inte vad jag ska göra. Kanske gå in på rummet och titta på tv? Eller så kan jag ju fråga om de är klara med fotbollsmatchen de håller på att spela. Undrar vad som går på tv.
Det här blev väl ett litet inlägg om allt och inget... Egentligen inget som är speciellt viktigt. Men känns bra att jag lyckades få ihop det här, trodde inte att jag skulle skriva något sista inlägg nu ikväll alls. Förrän jag märkte hur uttråkad jag var, och kom på att jag kunde skriva om det. Och titta vad det blev!

Glass på torget

2010-04-10 / 12:05:05
Nu är jag hemma igen... Tänkte skriva här lite snabbt innan jag gick och satte mig och läste. Så, jag tog foto på glassen... Min lillebror Wilmer fick glasögon också! Glömde att skriva det förut. Men han tyckte att det var lite tråkigt, och så ramlade hans glass av hela tiden (som han fick efteråt). Så då var han inte så glad, men nu är han glad igen.



Här är "hazelnut's bilden", en magnum som jag inte hade sett förut. Sen fanns det också någon som hette magnum golden, som jag inte heller sett förut. Det förvånade mig att den här glassen var så lik mandel...





Här har vi bris-glassen! Vi köpte den inte på samma ställe. Hazelnut-glassen köpte jag före att Wilmer fick sina glasögon, och efter skulle han också ha en glass (jag köpte den andra glassen medan han var inne och provade glasögonen). Då hittade jag den här, den var jätte god! Fast vaniljsmaken var lite annorlunda, men det var bara spännande.



Mycket glass det blev. Egentligen blev det ju bara två stycken, men glass är ju vad det här inlägget handlar om. Vad ska jag annars skriva? Jag hoppas att Wilmer kommer att gilla sina nya glasögon... Hehe.
Tycker att det är så svårt att komma på en bra rubrik, speciellt till ett sånt här inlägg! Så det fick bli "Glass på torget"... Men det kommer väl att hända igen, och då får jag komma på en bättre rubrik.

Promenad till torget

2010-04-10 / 10:21:52
Ska visst gå till torget på stan nu... Tillsammans med pappa och lillastsyern Lovisa. Jag tror att det är kallt ute, men det är ju inte säkert. Tror att det är kallt eftersom att det var lite kallt igår p.g.a. att det blåste. Men det var nästan bara i skuggan som det var kallt...
Går och klär på mig ytterkläderna nu, så går jag. Pappa säger att vi ska köpa glass där (finns en liten kiosk där). Och om jag kan så kanske jag går upp till Åhléns och kollar på böckerna... Fast jag har redan rätt många jag måste läsa.

Saffransköket
Jagad
Min vän Henry
Askungar

Så hoppas jag att jag inte glömde någon. Men det gjorde jag nog ändå... Nåja, nu måste jag skynda mig. Skriver när jag kommer tillbaks. 

Filmrecension: Hide and seek

2010-04-10 / 09:54:37
Förlåt om jag tog "fel" omslag till filmen. Finns tydligen flera olika... Har i alla fall hittat flera olika, och här är ett av dem. Tog det som jag tyckte såg läskigast ut, hehe. Eftersom att bilden är så liten jag skriva vad det står där uppe i vit text: "Come out Come out Whatever You Are", fast allt är i stora bokstäver. 



Filmens titel
Hide and seek

Regissörens namn
John Polson
Genre
Drama, thriller, skräck

Kort beskrivning av handlingen
Emily och hennes pappa flyttar efter att hennes mamma dött. De flyttar till ett stort hus ute på landet, och Emily börjar bete sig konstigt. Hon börjar umgås med sin inbillade vän, som heter Charlie. Pappan försöker desperat nå fram till henne, och märker snart att hennes vän Charlie kanske är mer än bara fantasi. 

Ange i vilken tid och miljö filmen utspelar sig
Nutid, ett stort hus typ.

Bästa delen av filmen
Oh, jag vet inte. Allt var bra... Men kanske i slutet. Då var det läskigast (tycker jag), men jag vet inte... Bästa delen? Kanske när Emily träffar Amy.

Första tanken om filmen
Tänkte väl att den skulle vara läskig... Men i början kom jag inte alls ihåg att det som hade hänt hände. Men men, sen mindes jag. Min första tanke var väl att den skulle vara läskig, haha. 

Skriv vad du tyckte om filmen och varför
Tycker den var bra. Sådär lagom läskig. Den var liksom precis lagom för min smak. Brukar ju inte titta på skräckfilmer, inte heller sånt som är bara lite läskigt. Men den här var väl en "mild" skräckfilm. Finns ju olika sorters, psykologiska skräckfilmer och mer äckel-skräckfilmer. Men ja, den var bra eftersom att den var lagom läskig.

Skräck-mys

2010-04-09 / 21:17:24

Det kanske var lite överdrivet, men jag vet inte vad jag ska ha för rubrik annars. Hur som helst, skräck-mys! Vet inte om det blir så mycket skräck... Eller jag hoppas i alla fall inte det. Jag vill i alla fall inte ha mardrömmar inatt. Men om jag - när jag sitter och tittar - misstänker att jag kommer att få det säger jag nog till.
Ingen vill väl ha mardrömmar... Men jag ska se den, jag ska! Men inte om den är sådär jätte läskig... Men jag kommer väl förmodligen att se den.
Hoppas bara att det inte blir försent. Just nu sitter pappa tillsammans med min farbror Jimmy och tittar på super natural, medans Stina, pappas sambo, är upptagen. Men nu är hon nog klar... Frågan är bara när pappa och Jimmy är klara. Man får hoppas att de blir klara när vi är klara, jag och Stina.
Nu är vi klara! Tror jag, i alla fall... Jo, nu är vi helt klara. Pappa sa nyss att vi snart ska se. Och vi har julmust (jag trodde det var coca cola), chips och något annat... Nu ska vi i alla fall titta, så jag ska hjälpa till att hälla upp chipsen och så...
Skriver imorgon, och då blir det nog (förmodligen) en recension!

Kollat på glasögonen

2010-04-09 / 19:16:47
Vi gick till två stycken sy-affärer (kan man skriva så?), men ingen av dem hade garn. Lite konstigt, en affär med sy-grejer borde väl ha garn? Men nej, det hade de tydligen inte. Så jag får väl köpa det något garn senare... Annars har väl mormor. Är nämligen så att garnet till min grytlapp, eller vad man ska säga (den är väldigt mycket för lång för att vara en grytlapp, började på något så att jag har något att göra), är slut. Så innan jag kan fortsätta måste jag som sagt ta och köpa nytt garn.

Nu till rubriken, mina glasögon! Hon hade lagt undan två par som passade till mitt glas. Dock var det typ två år sedan jag gjorde en synundersökning, så det är dags nu. Skulle egentligen redan ha gjort det. Så när jag har gjort den så kan jag nog få mina glasögon!
Var ett par som var lite röda typ, vinröda eller något. De såg ut att vara rätt enfärgade, men jag tycker att de var för röda. De andra som hon hade lagt undan var jätte fina! Det var typ kopparfärgat eller något åt det hållet, kanske rödaktigt, med en vit (?) linje i böjen (där bågarna sitter ihop med glasögonen).
Så jag vill nog ha dem... Ja, det får väl bli dem. Om det blir dem är jag jätte nöjd. Eller ja, de andra var också fina. Känns som om jag skulle vilja ha något enfärgat... Eller inte för många färger eller mönster typ. Och de här blev jätte bra, nästan som jag tänkt mig. (Och det betyder inte att jag inte gillar dem, de är helt okej.)

Inlägg nr 100

2010-04-09 / 15:44:34
Såg det nu när jag tänkte skriva lite kort. Jag har fortfarande inte kommit iväg, och innan jag gör det ska jag ändå äta en kiwi...
Det här är inlägg nr 100! Det ska jag fira (eller? Förmodligen inte... Eller jo, jag vet hur jag ska göra)! Ska se på Hide and seek ikväll. Egentligen var det meningen att jag skulle se på den igår, men då var pappa så trött så han orkade inte. (Jag kanske redan har skrivit det?) Men ikväll ska jag i alla fall se den!
Försökte sen den för rätt länge sen. Var något år sedan tror jag. Men då var den för läskig. Den gick på tv, så i reklamen bytte vi för att jag tyckte att den var för läskig... Men den här gången ska den inte vara det, den här gången ska jag klara det!

Blir lite fredagsmys-aktigt. Eller ja, vad skulle det bli om inte just det, fredagsmys? När pappa har kommit hem med kiwin (vet inte riktigt vart han är, men han gick inte iväg bara för att köpa kiwi, haha) kan jag äntligen gå iväg! Det ser ut att vara fint väder, längtar tills jag kan gå ut.
Jag får fira att jag skrivit inlägg nr 100 då ikväll, när jag sitter med chips och kollar på Hide and seek. Eller jag kanske kan fira det med att prova bågarna till mina glasögon som jag inte har haft sedan den 30 mars? Haha.

Förresten, ny design! Vet dock inte riktigt hur jag ska göra med profilbilden. (Som ni ser så är profilbilden som är nu inte min profilbild, utan den som kom med designen...) När jag laddar upp profilbilden jag tänkte ha så blir den alldeles för stor. Kanske är något med storleken? Annas är jag jätte nöjd med designen!
Hoppas bara att jag får profilbilden fixad, kanske inte är så roligt att ha den där profilbilden i alla evighet... Men så blir det inte, jag ska fixa det.
Är nog något med storleken, kollade bildpunkter på den profilbilden som är nu. Kanske är något med storleken man kan ändra? Hoppas det. Frågade hur som helst hon som gjort designen, och hon om någon borde ju veta. Så jag får invänta svar från henne.

Skriver senare när jag har tid! Och imorgon kommer jag nog att skriva en filmrecension för Hide and seek. Såg förresten The butterfly effect igår. Trodde den skulle vara mycket läskigare än den var... Men skönt att den inte var så läskig ändå. Kanske skriver något om den också? Nu ska jag i alla fall äta kiwi och ta en promenad till synsam där jag ska prova mina glasögon!

Kan jag få mina glasögon nu?

2010-04-09 / 13:50:03
Nu har jag gått utan glasögon ett tag, börjar faktiskt bli rätt van nu. Har gått jätte bra. Har varit utan glasögonen sen den 30 mars, så jag undrar om det kommer att bli konstigt att ha dem sen igen? Kanske, i alla fall lite.
Jag ska gå till synsam och prova nya bågar (hoppas jag?) senare. Verkade inte som om de kunde laga dem, så det får bli nya. På sätt och vis tur att det inte gick att laga, hade ändå funderat på att byta.
Innan de gick sönder hade jag röda bågar, något sånt. Ja, de var väl röda? Nu när jag ska byta så skulle jag vilja ha svarta eller gråa. Hoppas att det finns... Om det inte finns? Då har jag ingen aning.
Det måste helt enkelt finnas svarta eller gråa bågar, helst gråa. Kanske finns några som inte är svarta eller gråa, men jätte snygga ändå? Om det nu inte finns gråa eller svarta så hoppas jag att det finns något annat.

Regn

2010-04-08 / 21:16:30

Det regnade förut, när jag skulle hem från teatern. Regn, regn, regn! Jag älskar regn. Det var mysigt, men det var lite kallt. Brukar i och för sig vara det ibland när det regnar...
Undrar om det kommer att bli sommar snabbare nu? Eller typ vår. Pappa sa att det säkert var så, att det blir lättare för gräset och allt att växa nu när det har regnat.
Är uttråkad nu... Förresten, hittade Saffransköket och Jagad. Så jag behöver inte oroa mig för att de är borta! Jätte skönt.
Nu ska jag nog gå in på rummet och läsa Flickan från ovan eller titta på tv... Egentligen skulle jag ha tittat på en film, men pappa orkade inte ikväll. Dessutom är Lovisa - min lillasyster - vaken.
Skriver mer imorgon, och då är det förhoppningsvis något mer intressant... Något där jag vet vad jag vill skriva. Det här inlägget skrev jag egentligen för att jag inte ville att det enda inlägget idag skulle vara ett "Godmorgon-inlägg". Och det blev det ju inte, så jag lyckades.
Godnatt nu då... Är uttråkad. Nåja, får hitta på något att göra. 

Godmorgon...

2010-04-08 / 09:38:20
Gick upp rätt tidigt idag. Är redan hos pappa! I alla fall... Ska på teatern idag. Hoppas att kläderna jag tar med mig blir bra. De blir nog det... Jag har i alla fall tränat på manuset.

Någon som såg House eller efterlyst? (House på 4:an 21.00 på tis, efterlyst på 3:an 21.00, ons.) Såg faktiskt på båda. House var rätt spännande, men jag visste inte att det var säsongsavslutning. Det börjar visst i höst igen... Tråkigt. Men men, då blir det ju nya avsnitt. Visst var det ett speciellt avsnitt, märkte jag. Vad var det det hette? Locked-in syndrom? Något sånt. Avsnittet var i alla fall jätte bra! Spännande att få se det från patientens sida (?).

Sen har vi ju efterlyst. Det var också jätte bra. Läskigt det var. Slutade ju inte särskilt bra heller. Men det blir väl bättre för henne, får man ju i alla fall hoppas. Synd att hon inte gick till kvinnojouren, de sa ju att om hon hade gjort det så skulle de ju kunnat ge henne skyddat boende o.s.v. Men men... Nu blev det som det blev. Men det var väl lite dumt att de inte tog honom på direkten när hon anmälde med tanke på att de faktiskt visste att han hade gjort liknande saker tidigare (alltså det som hände innan han slog henne sådär).

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske ska läsa? Eller nej. Min nyckel är borta, jag måste hitta den. Och min lånebok är också borta... Det är en sak som är dum med låneböcker. Att de försvinner och att man måste hitta dem igen... Måste man ju inte direkt göra med sina egna böcker eftersom att de inte ska lämnas tillbaka.
Ska hitta Jagad och Saffransköket. De andra böckerna vet jag vart de är. Och min nyckel...
Önska mig lycka till!

Vårtecken?

2010-04-07 / 18:12:27
Det blev rätt stressigt, känns det som. Tänke i alla fall lägga upp några bilder jag tog när jag var ute och hämtade pinnar till djuren...



Här har vi ett litet vårtecken! Det första lilla, men sen såg jag att den fanns mycket mer...




En blomma! Och inte så långt bort ifrån den fanns det här...




Ett "lövtecken"... Nej men, en taggbuske eller något. Okej jag vet att det inte är en taggbuske, men det är ju taggar på den. Stack mig faktiskt, hehe.


Det var det! Har bilder från glassbaren också, men lägger nog inte upp dem. Känns som om det blir för mycket då, måste träna på manuset tills imorgon.
Har så mycket jag måste hinna med! Ville bara lägga in det här, vi får se om jag skriver något 19.00. Om inte så skriver jag igen imorgon, förhoppningsvis.

Vi ska till: glassbaren

2010-04-07 / 11:24:55
Det verkar så. När jag vaknade och kom upp så fanns det en lapp på matbordet... Och det stod att vi (jag och brorsan) kunde gå eller cykla till glassbaren.



Yay! Blev lite förvånad, men det är klart att jag blev glad också. Varsin tjuga till mig och brorsan att köpa glass för... Någon som inte ser vad det står på lappen?


"Hej!
Ni kan väl cykla eller gå till glassbaren? 
Puss och kram 
Mamma"

Om det nu är någon som inte ser vad det stod... Så, jag och brorsan ska till glassbaren! Undrar när. Hoppas att det fortfarande är fint väder när vi går/cyklar dit. Men det är nog en stund kvar innan vi går, måste göra mig iordning och så först.




Någon som kan gissa vad den smakade? Den smakade rätt okej... Kokos. Tycker inte att det låter så gott, och det var det inte heller. Men som sagt, det var okej.


Skriver senare när jag kommer hem! Då kommer det förmodligen någon bild från glassbaren... Ska jag sitta inne? Beror väl på vädret. Det är fortfarande soligt ute, så vi kanske sitter ute...
Vi ska i alla fall cykla dit, det vill brorsan att vi gör. Egentligen vill jag gå, men det går mycket snabbare att cykla.

Filmrecension: Draktränaren

2010-04-06 / 19:18:42
Det är en sak som är rätt synd med den här filmen... Med de flesta. I alla fall Alice i underlandet, den var också i 3D, precis som Draktränaren. I staden jag bor i visas det tyvärr inga filmer i 3D... Var väldigt länge sedan jag såg någon film i 3D över huvudtaget.



Filmens titel
Draktränaren

Regissörens namn
Dean de Blois & Chris Sanders

Genre
Äventyr, action

Kort beskrivning av handlingen
Det handlar om en ung viking som kallas Hicke. I byn där han bor smeder han vapen, men egentligen vill han döda drakar. Alla säger att han inte kan, men en dag lyckas han träffa en nattfasa. De är de mystiskaste och farligaste (?) av alla drakar, och då förändras allt.

Ange i vilken tid och miljö filmen utspelar sig
Dåtid, vikingatiden. Miljön är fin, eftersom att det inte fanns några avgaser o.s.v. då.

Bästa delen av filmen
I slutet? Är väl oftast så. Jo, men det var nog i slutet. Eller nej... Kanske när han först träffade nattfasan, Tandlöse som han döpte honom till.

Första tanken om filmen
Tänkte att den kanske skulle vara lite barnslig när jag såg åldersgränsen, satt inne i biosalongen då. Åldersgränsen var sju år, hade gissat på elva eller så. Men jag hade fel, den var jätte bra och inte sådär barnslig. Kändes som om det fanns ett budskap ändå.

Skriv vad du tyckte om filmen och varför
Jag tycker att den var bra. Kändes - som sagt - som om det fanns något budskap i den... Dock kan jag inte komma på vad. Typ att man ska vara rädda om varandra och inte förstöra... Ungefär som Avatar, där fanns också ett budskap. Den var i alla fall bra... Inte så många namn, inte så svårt att förstå. Alltså den var helt okej.

Bio: Draktränaren

2010-04-06 / 13:19:13
Jag ska se Draktränaren idag, 15:40. Tyvärr så finns den inte i 3D där jag bor... Inget finns i 3D här, det är lite tråkigt. Men någon gång kanske jag kan se något i 3D? Har i och för sig varit och sett något på legoland i 3D, men det var ju i danmark.

Ja, jag tycker att den verkar rätt bra. Ska se den tillsammans med min kompis Elina som har tagit med sig pengar till biljetterna (?). De kostar typ 85 kr styck, och jag minns inte hur jag skulle göra. Hennes mamma ville att hon skulle bjuda på biljetten, eftersom att jag bjudit henne så många gånger (tre gånger).
Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra, fick med mig pengar av mamma för... Det! Juste. Så jag kan betala antingen biljetterna eller godis/popcorn. Men jag har glömt bort vart mamma sa att de fanns, pengarna...
Får väl ringa henne nu när jag ätit lunch så att jag hittar dem innan vi ska åka.
Skriver hur filmen var när jag kommer hem! Eller typ vid 19.00... Senare.

Picknick vid vattenfallet

2010-04-05 / 19:44:30
Vi åt picknick vid ett vattenfall. Jag kom nyss hem, äntligen... Tar en stund att åka dit också. Hur som helst, det var jätte mysigt (eller? Rätt så i alla fall). Brorsan tyckte att vi skulle göra något, och då kom jag på att vi kunde åka ut på picknick...




Här är väl då vattenfallet... Rätt litet. Men det var rätt mysigt, och så var det ju inte så högt ljud heller, i och med att det inte var så stort.




En fin liten gran! Den fanns lite längre upp vid kanten. Tycker att den var söt... Tycker att vattnet på bilden blev fint, ljusblått.





Här var det lite lugnare. Ser i alla fall lugnare ut. Det här var ännu längre upp, förbi granen och så. Men det var inte så att jag behövde gå en massa, fotona är tagna rätt nära varandra.


Visst var det fint? Hehe. Det var i alla fall mysigt! Vi hade med oss bullar och lite choklad. Pastilles hette den, chokladen. Den var tydligen från i Italien (stod det), men gjord i Holland. Konstigt... Hehe.
Ikväll ska jag nog inte göra så mycket. Ska väl snart äta, och sedan ska jag nog läsa eller fortsätta med min stickning.
Får se vad jag gör! Men foton blev det i alla fall. Äventyret vid vattenfallet... Undrar om det var kallt i vattnet? Antar det, åtminstone lite. Nåja, skriver väl mer imorgon.

Virkning istället för läsning

2010-04-05 / 14:54:42
Det har nog blivit så nu... Var faktiskt ett tag sedan jag verkligen läste och tyckte att det var sådär spännande. Men det kan ju bero på att jag fortfarande inte har fått tillbaks mina glasögon...
Jag tycker att det har gått förvånansvärt bra utan dem. Men när de ringer (synsam) så hoppas jag att jag kan få nya bågar. Jag ville ha det även innan mina glasögon gick sönder, så nu är det väl ett bra tillfälle att göra det. (När bågarna ändå är sönder.) Så jag hoppas att jag får gå dit så att jag kan säga det, och de kan väl ändå inte laga mina glasögon utan mig där, eller? Jag borde ju få prova dem först.

Snart är jag faktiskt klar med Jagad, bara lite kvar. Känns inte riktigt som om jag är inne i någon bok riktigt, inte någon av dem jag håller på att läsa nu. Men jag får nog - när jag har tid - ta och sätta mig, läsa lite och se vilken som verkar bäst just nu.
Dock har jag faktiskt inte så mycket tid just nu, även om det är påsklov. Jag har ett manus jag ska kunna till teatern på torsdag. Men kläderna dit har jag fixat... Hoppas att de duger.
Men jag har nog ingen läxa, vilket är jätte skönt! Får väl ta och kolla det senare.

I alla fall, virkning istället för läsning? Nej, så får det absolut inte bli... Jag tycker att det är rätt roligt att skriva recensioner, och då menar jag på böcker. Man kan ju skriva på filmer och så också, men jag brukar inte göra det lika mycket... Hur som helst så vill jag fortsätta att skriva bokrecensioner här och så, men då måste jag ju också läsa. Och det ska jag, brist på tid ska inte få hindra mig!
Kanske kan läsa/göra det som gör att jag inte hinner med läsningen på natten? Haha. Skulle nog bli trött då, men skulle i alla fall hinna. Gör ju inte så mycket förutom att sova på natten. Men det är nog ändå inte någon bra idé. Men det skulle ju kunna gå nu, i och med att det faktiskt är lov.

Jag lyckades

2010-04-04 / 19:19:13
Det fungerade, mormor hjälpte mig i början. Det blev precis som det skulle! Hon trodde inte att jag hade virkat förut, så hon tyckte att jag var jätte duktig... Men det var jag väl ändå.
Har kommit jätte långt nu. I alla fall mycket längre än på den i syslöjden. Den här blev rätt mycket bredare än den i syslöjden, om jag hade gjort den här lika bred så hade den absolut varit för lång vid det här laget. Så när jag kommer till syslöjden, då! Men vi har i och för sig bara en lektion där. Men nu går det mycket lättare och snabbare, så det kommer nog att gå bättre då.



Där är den. Som sagt så är den ungefär lika lång som den är bred nu, så den ser ju inte riktigt ut sådär längre... Ska göra en till sen, typ när jag är i Grekland. (Om jag får med mig garn och virknål då...) I så fall blir det väl på flyget (om det inte skumpar för mycket? Men vi kommer nog i och för sig att sova då), eller i bilen påväg dit.

Nåja, den blev lyckat det här! När den här är klar gör jag nog en till, om jag inte tröttnat på det då. Och då ska jag försöka få det jämnare, det här är ju första gången.

Virka grytlapp hemma?

2010-04-04 / 12:07:13
Jag ska i alla fall försöka virka en grytlapp... Min mormor är rätt duktig på att virka och så, så hon ska komma över senare och hjälpa mig.
Vet hur jag ska göra när jag väl har kommit igång. Så jag behöver hjälp med att komma igång först... Med första varvet, sen klarar jag mig (förhoppningsvis). Har tagit mammas vita garn, tror det kommer att funka bra. Egentligen borde jag ha 3,5 i virknålar (?) men det har jag inte. Mormor har däremot 4,0. Och det tror jag fungerar, det är ju inte så stor skillnad.
Önska mig lycka till! Om jag bara klarar första varvet, har för mig att det skulle vara luftmaskor då och sedan fasta. Provade nyss, och det gick bra. Men det var lite svårt eftersom att jag inte ens hade virknålar... Men gick rätt bra ändå, tror att jag gör rätt.
Men det återstår väl att se när jag har fått virknålar och mormors hjälp!

Hårspännen

2010-04-03 / 19:46:26
Nya hårspännen! Det var vad jag köpte idag när jag och mamma var i affären. Innan vi åkte till affären och köpte dem så lämnade vi lite skräp från garderoben på soptippen. Och innan vi gick in i affären lämnade vi gamla kläder till en insamling!



Där är de, på min säng. (Fotot är alltså taget på mitt täckte...) Ja, det var väl det. Antar att jag ska prova dem imorgon eller något, i alla fall innan påsklovet är slut.

Blir nog tyvärr inga fler inlägg idag. Har lite andra bilder som jag skulle vilja lägga upp och skriva om, vi åt påskmiddag hos mormor efteråt.
Men det skriver jag om imorgon, om jag kommer ihåg det...

Städning i garderoben

2010-04-02 / 19:39:44
Mamma håller på att städa inne i garderoben. Den är full med saker, det är jätte mycket där inne! Den gamla datorn som vi hade förut. Den är från 1900 något... Typ 1998? Den är i alla fall gammal och rätt stor. Har inte sett den på jätte länge, och blev förvånad över hur stor den är! Speciellt med tanke på vår dator som vi har nu. Den är mycket mindre, i alla fall inte alls lika tjock.
Undrar hur det hade varit om vi fortfarande hade haft den datorn... Vi hade förhoppningsvis ändå fixat bredband. Annars skulle det ju varit lite synd... Men det fanns (finns? Den är ju inte sönder direkt) spel på den.

Massa påsar med olika saker... Vad kan det vara? Våra gamla leksaker, gosedjur o.s.v... Minns att vi förut brukade "förnya" gosedjuren. I ett skåp fanns (kanske finns kvar?) det en påse med en massa gosedjur. Den tog vi ner och bytte ut dem, de som låg i sängen mot de som låg i påsen.

Dörren är fullproppad med saker, så jag kommer nog inte ut härifrån... Sitter i ett rum där dörren är precis utanför (innanför?) garderoben. Och just nu är där påsar och kartonger. En strykbräda också.
Antar att det ligger dataspel och så i de där påsarna. Det var det enda jag kom på... Nåja.

Jag kommer nog ut innan talang börjar! Annars får jag nog klättra över... Hehe. Skulle nog gå, men hade kanske förstört något. Och det vill jag inte. Så jag ska nog flytta på några saker, om inte mamma flyttar på något så att jag kan komma härifrån innan talang börjar.

Säsongsstart för talang 2010

2010-04-02 / 17:29:13
Det kommer nu ikväll, 20.00. Blir nog jätte spännande! Gillar talang. Det kommer säkert att bli jätte mysigt. Förmodligen i alla fall... Vi har köpt chips till ikväll. Som vi alltid gör på fredagar... Men det är lite konstigt tycker jag, att det inte direkt går något bra på fredagar. Eller det kanske gör det, något jag inte kollar på?
Fredagsmys reklamen finns ju, så då måste det väl gå något bra på tv:n också. Ja, det är klart att det gör. Frågan är bara vad... Förutom talang då. För det fanns ju inte förra veckan (eller? Har för mig att det skulle börja nu den här fredagen).
Går väl inte att kolla vad som gick , innan talang börjar sändas. Nu på fredag då alltså... Kanske går att kolla? Tror inte att det gör det eftersom att det var förut... Fast man kanske kan kolla vad som gick förut, om man kan kolla vad som kommer att gå? Jag vet inte... Får väl ta reda på det.
Hur som helst, säsongsstart för talang nu ikväll, 20.00.

Äntligen påsklov

2010-04-02 / 13:18:17
Nu är det påsklov... Gick väldigt snabbt. Har inte hunnit längta särskilt mycket efter påsklovet. Men nu är det här! Och imorgon är det lördag. Jag ska nog inte göra något speciellt då... Möjligtvis köpa lördagsgodis. Sen på söndag kommer ju blåsningen! Och efter det blir det måndag, då det är påsklov.
Blir väl inget speciellt på påsklovet, ska nog bara ta det lugnt.

Imorse kom jag att tänka på att jag fortfarande inte har läst klart Saffransköket. Jag måste göra det snart! Funderar på om jag ska be pappa lämna tillbaks den, mamma sa att hon hade den hemma. Om boken är försenad alltså, det var ett tag sedan jag lånade den. Och jag vill dessutom inte riskera att tappa bort den.
Snart kommer jag nog att ha läst klart alla böcker. Det går i alla fall rätt bra, har kommit rätt långt i alla. Frågan är bara när jag ska läsa vilken bok... Kanske ska bestämma mig för att läsa klart Saffransköket först? Den kommer ju från stadsbiblioteket. Sen kan jag ju läsa klart Jagad och Flickan från ovan, som kommer från skolans bibliotek... Sen kan jag ta det lugnt och läsa Min vän Henry och Askungar, som jag har fått/köpt.

Snart ska jag nog åka iväg till mamma... Men först ska jag titta lite på anime! Är påklädd och så, sen ska pappa (tror jag?) följa med mig till bussen. Antar att jag skriver senare ikväll!

Påskägg

2010-04-01 / 21:38:45
Nu har även jag fått mitt påskägg! Fick det när jag kom hem... Fick även en chokladkanin, som jag tyvärr inte tog foto på.



Är väl inte världens bästa bild, men det är i alla fall mitt påskägg. Där ligger det på köksbordet, och där ovanför är en ljusstake...
Ja, vad ska man mer skriva? Mitt påskägg, helt enkelt.

Badhuset

2010-04-01 / 16:04:19
Egentligen finns det nog inte så mycket att berätta... Det var roligt. Jag åkte rutschkana, två olika. Sen så var jag lite i virvelvinden också...
Tyvärr så blev min kompis Elina "påkörd" av killarna. De åkte på varandra i en rutschkana, det var i alla fall vad hon sa. Men de andra tjejerna var omtänksamma, och frågade hur det hade gått och vad som hade hänt. Elina berättade historien lite kort för dem, innan vi gick iväg för att försöka nå botten i en jätte djup bassäng. Det gick rätt bra...
Vi tränade också på att rädda livet på varandra. Inte på riktigt, såklart. Den ena slappnade av och sjönk ner under vattnet, och då skulle den andra få upp den till kanten. (Alltså var det inget högljutt eller så, så att de som arbetar där kanske skulle trott att det var på riktigt.)
Och hon hade aldrig fått näsblod förut, vilket hon fick då.
De som jobbade där hjälpte henne, i ett litet rum. (Jag var inte med där inne, pratade med henne efter att hon varit där inne. Har själv varit där när jag skadade tån på en simträning med klassen...)

Och jag kom hem med bussen, precis som jag skulle! Var jätte lätt, behövde bara gå samtidigt som lärarna... Inte så krångligt.
Det som oroade mig lite var att vi skulle ta buss 53 utan lärare. Men det var jag och några till som åkte, så om vi skulle åkt vilse så skulle vi i alla fall ha varandra.
Vi visste vilken hållplats vi skulle av på, men bussen stannade tydligen också precis utanför mitt hem! När jag såg det tryckte jag, blev lite förvånad. Hoppas att de andra inte undrade vart jag hade tagit vägen...